Jeroen Dubbeldam wint Grote Prijs Indoor Veendam

Jeroen Dubbeldam wint Grote Prijs Indoor Veendam

0 13

Foto: Persburo Melissen

De 48e editie van Indoor Veendam kreeg zaterdagavond in de Eurohal in Zuidbroek een winnaar van formaat. Niemand minder dan oud-Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam schreef de Grote Prijs op zijn naam. De ruiter uit Weerselo versloeg in de spannende barrage acht tegenstanders. Dubbeldam startte als eerste met BMC Van Grunsven Simon en zijn rit werd vervolgens niet meer verbeterd.

Met negen combinaties in de barrage was een mooi finale gegarandeerd. Het publiek, dat ondanks de Siberische omstandigheden en een weeralarm toch in groten getale naar Zuidbroek was gekomen, genoot met volle teugen. Jeroen Dubbeldam reed als eerste en hij zette een foutloze barrage neer in 32.56 seconden. Alleen Willem Greve wist met zijn schimmel Perpetua nog sneller te rijden, maar hij moest zijn snelle rit bekopen met een springfout. Tom Brinkman uit Lochem eiste met Tobalio de tweede plaats op.

Jeroen Dubbeldam won in 1998 al eerder de Grote Prijs van Indoor Veendam. In de twaalf jaar die volgden veranderde er veel en werd Dubbeldam een wereldtopper. Toch blijft hij graag naar het Groningse evenement komen. Achteraf was de winnaar blij dat hij in de barrage als eerste een tijd moest zetten. “Veel ruiters starten liever als laatste, maar dit paard moet je z’n eigen wedstrijd laten lopen, zonder dat je je op tijden van anderen richt. Ik kon nu het parcours precies zo rijden als ik vooraf wilde.” Dubbeldam verdiende met zijn zege een geldbedrag van 5.250 euro èn een nieuwe fiets.

Eerder op de avond won Gerco Schröder de finale van de 1.35. De ruiter uit Tubbergen deed dat met Eurocommerce Sacramento. Hun rit leek misschien niet zo snel, maar Schröder kon overal scherp binnendoor sturen. Het was voor Schröder pas het derde optreden met dit paard. Nathalie van der Mei uit Makkinga werd tweede met Evita Imhoff.

Uitslag Grote Prijs Rabobank (1.40m):

 1) Jeroen Dubbeldam  BMC Van Grunsven Simon (v. Mr.Blue) – 0 / 0 – 32.56

2) Tom Brinkman – Tobalio (v. Numero Uno) – 0 / 0 – 33.25

3) Ben Schröder – BMC Eurocommerce Seoul – 0 / 0 – 35.03

Uitslag finale 1.35 m: 

1) Gerco Schröder – Eurocommerce Sacramento (v. Leendert) – 0 / 0 – 35.20

2) Nathalie van der Mei – Evita Imhoff – 0 / 0 – 35.23

3) Albert Zoer – Voila (v. Calvados) – 0 / 0 – 37.33

Foto: Persburo Melissen

Reacties