Jelmer Hoekstra wint Grote Prijs Outdoor Wierden

Jelmer Hoekstra wint Grote Prijs Outdoor Wierden

0 139

De 22-jarige Jelmer Hoekstra wist al hoe het is om een Grote Prijs bij de Young Riders te winnen, maar nu ook hoe een overwinning bij de senioren smaakt. De talentvolle stalruiter van Leon Thijssen won als laatste van de tien starters de 1.45m NIJWA Grote Prijs van Outdoor Wierden op een wijze die menigeen zal bijblijven. Het acceleratievermogen en de wendbaarheid van zijn merrie Quinoa des Riollets (v. Calvaro Z) op de grote buitenpiste had weg van de Formule 1 race in Monaco.

Met een grote glimlach kwam hij de ring uit, maar er waren meer ruiters blij met hun resultaten in de hoofdproef. Michael Greeve werd tweede op 1,5 seconde afstand, voor Julia Kayser. Of de winnende rit ook de mooiste was van de Grote Prijs, daar viel over te twisten maar effectief en gedurfd gereden was het wel. Het leverde Hoekstra 6.250 euro op.

Galopsprong teveel

Op de vraag of Jelmer Hoekstra dezelfde barrage zou rijden als hij het nog eens mocht overdoen, lacht hij. ‘Nee, dan had ik hier en daar wel wat anders gereden. Ik wilde acht galopsprongen van hindernis een naar twee, maar kreeg er negen. Ik kon wel op snelheid naar de triple draaien. M’n merrie kwam daar groot en toucheerde een balk, maar die bleef liggen. Toen wist ik dat ik geen fout meer zou krijgen en ging ik knetterhard de dubbel in. Ik moest muisstil zitten en m’n bovenlichaam goed achterover houden om haar een kans te geven er foutloos uit te springen en dat lukte. Ik ben echt heel blij. Het was nog niet gelukt om een Grote Prijs bij de senioren te winnen. Vorig week waren we nog tweede in de Grote Prijs van Tubbergen.’

Als er een schoonheidsprijs toegekend mocht worden, ging die naar Michael Greeve voor zijn vloeiende, harmonieuze ronde op de groot galopperende Eurohill’s Africa (v. Guidam). Zij doken onder de tijd van Julia Kayser, die uiteindelijk derde werd met Sterrehof’s Ushi (v. Vigo d’Arsouilles). De Mexicaan Ernesto Canseco stuurde Celebrity VDL (v. Indoctro) van de VDL Stud naar het vierde geld. De topvijf werd gesloten door William Funnell, die zijn ‘lucky day’ had op de routinier Billy Congo (v. Vechta). Een balk besloot op het randje van de hindernislepel te balanceren.

Bron: Dutch Youngster Festival

Foto: Remco Veurink

 

Reacties