Javier Salvador opgedoken in onderzoek gokimperium

Javier Salvador opgedoken in onderzoek gokimperium

0 1381
Springen
Springen

De Spaanse paardenhandelaar en ruiter Javier Salvador wordt in verband gebracht met een Eindhovens gokimperium. Dat meldt het Brabants Dagblad. Salvador heeft een springstal aan de Valkenswaardse paardenboulevard en wordt door de Fiod in verband gebracht met witwaspraktijken.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de Spaanse paardenhandelaar José Javier Salvador en zijn bedrijf in Valkenswaard is vorig jaar begonnen, omdat zijn naam werd genoemd in gesprekken die de politie afluisterde.

De gesprekken werden afgeluisterd vanwege het onderzoek naar een verdacht Eindhovens gokimperium. In de tapgesprekken wordt gesproken over een schimmige constructie om het vermogen van Salvador in Nederland onder te brengen, staat in een uitspraak die de Hoge Raad dinsdag publiceerde.

Beslag paarden opgeheven

De Hoge Raad oordeelde dinsdag over het beslag op het stallencomplex aan de Abdijweg in Valkenswaard en het beslag op zeven paarden. José Javier Salvador krijgt de paarden met een geschatte totaalwaarde van ongeveer een half miljoen euro definitief terug om de handel te hervatten en om te voorkomen dat zijn bedrijf failliet gaat. De Spanjaard maakt zich vanwege het beschadigde vertrouwen in de markt grote zorgen over de toekomst van zijn onderneming.

Het beslag op de manege in Valkenswaard blijft gehandhaafd om crimineel vermogen te kunnen afpakken als de paardenhandelaar schuldig is aan fraude. Over een strafzaak tegen de 47-jarige Spanjaard heeft de officier van justitie nog geen beslissing genomen.

Over zijn relatie met de verdachten uit het onderzoek naar het gokimperium is verder niks duidelijk. In de megazaak over miljoenenfraude met online gokspelletjes zijn Stijn F. (39) uit Best en Michel G. (37) uit Geldrop de hoofdverdachten. Ze zouden hebben gesjoemeld met prijzen en uitkeringskansen. In het dossier over de gokfraude komt de paardenhandelaar niet voor, zeggen verschillende betrokkenen.

Door Salvador getraind

Salvador kwam begin dit jaar in het nieuws toen paardenfokker Joost van den Hurk zich bij het OM meldde om zijn paard, dat bij Salvador getraind werd en waar het OM beslag op had gelegd, terug te krijgen. Dat lukte uiteindelijk alleen met een betaling van Van den Hurk aan het OM.

Lees hier eerdere publicaties over Salvador Stables

Reacties