Jan Tops biedt 2.25 miljoen euro voor Casello

Jan Tops biedt 2.25 miljoen euro voor Casello

0 422

Jan Tops heeft interesse getoond in Casello, het toppaard van de Zweedse springruiter Douglas Lindelöw dat mogelijk inzet is in een rechtszaak. Mede-eigenaar Maria Schack Bladh wil de twaalfjarige zoon van Casall verkopen, maar Lindelöw wil zijn potentiële Olympiadepaard niet van de hand doen.

De Zweedse website Tidningen Ridsport meldt dat GCT frontman Jan Tops een bod van 2.25 miljoen euro heeft gedaan. Hij zou het paard vervolgens willen onderbrengen bij een ruiter uit Qatar. Een onbekende partij bood vervolgens 2.4 miljoen euro. De rechtbank heeft advocaat Johan Wiklund aangesteld om als mediator op te treden. Lindelöw zou voor maandag één miljoen euro moeten kunnen neertellen om de mede-eigenaar te kunnen uitkopen. Lukt dit niet, dan zal het paard aan een derde partij worden verkocht.

Vandaag werd tevens bekend dat de wedstrijdschorsing van Lindelöw is opgeheven. De springruiter werd in november door de Zweedse hippische bond voor twee maanden geschorst wegens het hardhandig aanpakken van een jong wedstrijdpaard.

Bron: Hoefslag/Tidningen Ridsport

Foto: Remco Veurink

Reacties