Laatste wedstrijd Jalisca Solier

Laatste wedstrijd Jalisca Solier

0 20

Jalisca Solier, voormalig toppaard van de Zwitserse ruiter Steve Guerdat en winnares van het Europees teambrons in 2009 en Olympisch brons in 2008, zal tijdens het internationale concours van Geneve (12 t/m 15 december 2013) afscheid nemen van de sport. De combinatie behaalde mooie overwinningen tijdens voorgaande edities, waaronder die in de wereldbeker van 2006 en de Grote Prijs van Geneve in 2010.

Het afscheid zal plaatsvinden op zaterdag 14 december, na de derde editie van de Rolex Champions Challenge. Daar nemen Guerdat en Jalisca Solier (v. Alligator Fontaine) eveneens aan deel, mits de zestienjarige merrie in goede conditie is. Tijdens de Rolex Grote Prijs van zondag rekent Guerdat op zijn Olympisch kampioen Nino des Buissonnets.

Tijdens een persbijeenkomst op zijn stal vertelde Guerdat dat hij met Jalisca afscheid zou nemen op ‘hun’ concours. De merrie is nog altijd zijn favoriete paard. Ze kwam op het juiste moment op zijn pad toen Guerdat op een moeilijk moment in zijn carrière verkeerde en ze heeft hem met het winnen van de wereldbeker van Genève een van de emotioneelste overwinningen van zijn loopbaan gegeven. Jalisca zal na haar sportloopbaan worden ingezet voor de fokkerij. Als het aan Guerdat ligt niet met gebruik van embryotransplantatie, aangezien hij geen voorstander is van alle moderne fokkerijtechnieken. Over de hengstenkeuze is nog niet nagedacht. ‘Dat komt later wel, daar zal ik eerst eens met mensen over praten die hun sporen in de fokkerij verdiend hebben’, aldus Guerdat.

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties