Op jacht naar punten in Zürich

Op jacht naar punten in Zürich

0 67

Van Leipzig gaat het door naar naar het Zwitserse Zürich voor de wereldtop van de ruiters. De wedstrijd is één van de drie kansen om nog punten in de wacht te slepen voor de wereldbekerfinale in Las Vegas in april. Op de deelnemerslijst van het CSI5* evenement zien we de gehele top vier van de FEI-ranking op dit moment: Scott Brash, Ludger Beerbaum, Marcus Ehning en Daniel Deusser. Daarnaast zijn nog drie top tien-rijders present: Kevin Staut, Patrice Delaveau en Pénélope Leprovost. Het Zwitserse eliteteam laat zich uiteraard ook zien. Van Steve Guerdat, Pius Schwizer, Martin Fuchs en Paul Estermann mag het thuispubliek het nodige verwachten.

Nederlandse ruiters: punten nodig!

Voor Nederland komen Maikel van der Vleuten, Gerco Schröder en Harrie Smolders in de ring. Smolders behaalde al zijn wereldbekersuccessen in de USA en moet nog voor één puntje in de West Europese League zorgen. Gerco Schröder (24) en Maikel van der Vleuten (27) zullen hoog moeten eindigen.

Ticket voor de wereldbekerfinale

Bij rond de veertig punten is een ruiter pas zeker van een ticket naar de USA en op dit moment houdt dat in dat er nog wel wat moet gebeuren voor de meesten. Alleen Steve Guerdat en Kevin Staut (57 punten), Marco Kutscher (44), Daniel Deusser (43), Lucy Davis (42), Douglos Lindelöw en Edwina Top-Alexander mogen zich veilig wanen. De Grote Strijd van de Longines FEI World Cup in Zürich is op zondagmiddag, 14.15 uur.

Deelnemerslijst CSI5* Zürich
Overige informatie CSI5* Zürich
Stand FEI wereldbekerkwalificatie

Bron: Hoefslag

(Foto: Stefano Grasso/GCT)

 

Reacties