Italianen voorkomen nog meer succes voor Sanne Thijssen en Lisa Nooren

Italianen voorkomen nog meer succes voor Sanne Thijssen en Lisa Nooren

0 212
Sanne Thijssen - Captain Cooper Indoor Drachten 2017 © DigiShots

Alleen twee Italianen gooiden roet in het eten voor nóg meer succes van Sanne Thijssen en Lisa Nooren. In de kwalificatiewedstrijd voor de CSI3* Grand Prix in Arezzo (Toscane Tour) eindigden de jonge amazones als tweede en vierde.

In de wedstrijd over 1.45m direct op tijd bleef Sanne Thijssen vlak in de buurt van de Italiaan Guido Franchi. De winnaar was met de Westfaler ruin Lucaine (v. Lenardo) een tijd van 60.56 seconden op de teller, terwijl Thijssen met Captain Cooper (v. Namelus R) in 60.82 over de finish kwam.

Captain Cooper

De tienjarige Captain Cooper (foto) werd door Marc Houtzager en Mark Martens op CSIYH-wedstrijden uitgebracht voordat hij in de zomer van 2015 door Leon Thijssen overgenomen werd. Die reed er onder andere mee naar de derde plek in de CSI2* GP van Zuidbroek ruim een jaar geleden. Een half jaar later nam Sanne af en toe de teugels van de grote bruine over en met succes.

Captain Cooper werd in Brazilië geboren en komt uit dezelfde grootmoeder (Zarah v. Rebel Z I) als de KWPN-gekeurde hengsten Rash R (v. Cash) en Zahros R (v. Namelus R), die ook W.Zarah R (v. Rubert R), succesvol met o.a. Sjaak Sleiderink, bracht.

Davino Q

Lisa Nooren stuurde haar toppaard, de hengst VDL Groep Sabech d’Ha (v. Qredo de Paulstra) naar plek vier. Ook in de prijzen viel Ben Schröder met de talentvolle negenjarige Davino Q (v. Vingino), met wie hij zo geweldig als vierde eindigde in de Grote Prijs van Amsterdam begin dit jaar.

Uitslag kwalificatiewedstrijd GP CSI3* Arezzo.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Hoefslag abonnementen

Reacties