Interessant deelnemersveld voor Glock’s seizoensopener

Interessant deelnemersveld voor Glock’s seizoensopener

0 191
Emanuele Gaudiano kroonde zich in Londen tot wereldbekeretappewinnaar en komt naar de Season Opening in het GHPC. © Michael Rzepa

Eind januari vindt op het Glock Horse Performance Center de eerste wedstrijd van het seizoen plaats. Op dit moment hebben zich 80 atleten uit 15 landen zich gemeld.

De kersverse wereldbekeretappewinnaar en nummer 24 ter wereld, Emanuele Gaudiano, heeft aangegeven te komen. De snelle Italiaan gaat met zuiders temperament en drie paarden van start. Het doel? Overduidelijk de winst! Dat wil thuisrijder Gerco Schröder eveneens. De tweevoudig wereld- en viervoudig Europees kampioen alsook tweevoudig winnaar van Olympisch zilver komt met drie paarden en probeert zich in het CSI3* en het CSIYH1* te laten gelden. Op een tweede winst hoopt de Brit William Whitaker. De nazaat van de beroemde Whitaker-clan wist de 3* Grand Prix van 2015 reeds te winnen en behaalde vier EK-medailles voor jonge ruiters. Zijn landgenote Jessica Mendoza telt tot de snelste amazones in het springzadel en was in 2015 deel van de Britse equipe bij de Europese kampioenschappen in Aken. Ook zij heeft viermaal edelmetaal in haar prijzenkast en werd 2015 met de FEI Longines Rising Star Award alsook de Raymond Brooks Ward Memorial Trophy geëerd.

Van ver komt Kenneth Cheng. De topruiter uit Hong Kong hielp zijn land in 2010 aan de bronzen medaille van de Asian Games. Met veel kampioenschapservaring komen de Ier Cameron Hanley en de Nederlandse Gaston Glock’s Grand Prix Magna Racino winnaar Gert Jan Bruggink naar Treffen. Slechts één kampioenschap heeft de pas 17-jarige Sanne Thijssen in 2015 gereden, toch wist ze reeds 30 internationale springwedstrijden tot 1.50m te winnen. Op thuisvoordeel hopen de evergreen Thomas Frühmann, bijzonder talent Stefanie Bistan, EK deelnemer Markus Saurug en de sterke amazone Alice Janout.

Naast de deelnemers zal het ook de toeschouwers aan niks ontbreken.

De CSI3* CSI1* CSIYH1* op het terrein van Glock vindt plaats van 28 tot en met 31 januari 2016.

Bron: Persbericht / Hoefslag

Foto: Michael Rzepa

Reacties