Innovatieve techniek moet springsport aantrekkelijker maken

Innovatieve techniek moet springsport aantrekkelijker maken

0 742

Tijdens het internationaal concours van Genève zal een nieuw innovatief systeem in gebruik worden genomen. De uitvinding moet de springsport een extra dimensie bezorgen. Tijdens de rubrieken zal een actuele lijst de beste twee resultaten met elkaar vergelijking. Hierbij worden de tijd, afstanden, het aantal galopsprongen tussen hindernissen en de gemiddelde snelheid naast elkaar gezet. Dit moet ervoor zorgen dat het publiek een duidelijk overzicht krijgt over de dominantie van de winnaar tegenover de nummer twee. Hetzelfde soort systeem is inmiddels al in gebruik bij tennis. Ook de eventuele fouten worden geanalyseerd.

‘We zijn zeer enthousiast over deze techniek,’ aldus CHI Genève voorzitter Sophie Mottu Morel. ‘De verzamelde data zullen een nieuwe kijk geven op de springsport. Zeker tijdens een barrage is het niet altijd makkelijk uit te leggen waarom een ruiter de tijd van een ander kan verbeteren. De statistieken van dit systeem moet antwoord geven op deze vragen. Daarom zal deze technologie niet alleen behulpzaam zijn voor het publiek en de ruiters, maar ook voor tv-presentatoren.’

Het systeem werd door het Zwitserse bedrijf Playful Vision ontwikkeld en zal tijdens de Credit Suisse Grote Prijs in gebruik worden genomen. Indien de techniek bevalt zal deze ook beschikbaar zijn voor overige rubrieken, waaronder de Rolex Grote Prijs -één van de Rolex Grand Slam etappes- op zondag 13 december.

Bron: Hoefslag/Persbericht

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties