Indoor Wierden: ‘Elk jaar een stapje vooruit’

Indoor Wierden: ‘Elk jaar een stapje vooruit’

Wrigley wint de Grote Prijs van Zuidwolde

Elk jaar een stapje vooruit. Onder dat motto werkt het nieuwe bestuur van Indoor Wierden al jaren continu aan de toekomst. En dat is niet veranderd nu Raymond Spekenbrink als voorzitter Gerhard Schröder is komen opvolgen. Met voor het eerst ook rubrieken voor jonge paarden op het internationale programma en een gedeeltelijke overkapping van het inspringterrein in de openlucht heeft Indoor Wierden weer een pas voorwaarts gezet.

Het evenement mag zich voor de 36ste editie, van zaterdag 3 tot en met zaterdag 10 november in manege De Vossenbos, verheugen in een massale toeloop van ruiters uit binnen- en buitenland.

Niet zo vreemd omdat in Wierden een aantrekkelijke prijzenpot klaar staat, waaruit de deelnemers samen 75.000 euro mogen verdelen. Daarvan is 23.000 euro gereserveerd voor de strijd om de Nijwa Grote Prijs van Wierden op 10 november die als hoofdrubriek meetelt voor de Rolex Ranking, de wereldranglijst van de springruiters. De winnaar daarvan gaat met 5750 euro naar huis.
Raymond Spekenbrink: “Het is hard werken om dat voor elkaar te krijgen, maar ondanks de economische malaise hebben we gelukkig ook nu niet vergeefs een beroep gedaan op onze trouwe sponsors. Daar zijn we enorm blij mee, net als met al die vrijwilligers zonder wie dit evenement onmogelijk zou zijn. Ze staan er toch elke keer maar weer en dat doet goed.”

Spekenbrink kon uiteindelijk geen nee zeggen tegen de herhaalde vraag of hij de vacante post van voorzitter niet wilde overnemen van Gerhard Schröder. “Je wordt op een gegeven moment gewoon gearresteerd. Onze kinderen hebben altijd meegereden en hier ook internationaal bij de pony’s meegedaan. Ze hebben veel aan Wierden gehad. Op deze manier kun je ook wat terugdoen voor de sport. We gaan ervoor om deze wedstrijd op niveau te houden, ook in deze moeilijke tijden. Want dit evenement mag na 36 jaar niet verloren gaan. Indoor Wierden is een begrip. Dat willen we zo houden en als het kan elk jaar kwalitatief nog wat verbeteren.”

Hoefslag/Indoor Wierden

Reacties