Indoor Brabant: Marc Houtzager wint spannende VDL Groep Prize

Indoor Brabant: Marc Houtzager wint spannende VDL Groep Prize

0 97
Marc Houtzager - Sterrehof's Calimero © DigiShots

Marc Houtzager wist als snelste te finishen in de barrage van de VDL Groep Prize op Indoor Brabant. In de wedstrijd op 1,55m-niveau stuurde Houtazger KWPN-ruin Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) naar 36.17 seconden in de barrage.

Ehning en Vrieling

Marcus Ehning begon de barrage met een erg snelle rit. Het bleek lastig voor de concurrentie om de tijd van 38.54 seconden te verbeteren, die de Duitser neerzette in het zadel van Gin Gin van het Lindenhof (v. Chin Chin). Jur Vrieling slaagde als eerste om de tijd van Ehning te verbeteren. Met Glasgow van het Merelsnest (v. Nabab de Reve) maakte hij korte wendingen en namen ze risico waarmee hij na 36.61 over de finishlijn kwam. De combinatie heeft het afgelopen seizoen al goede resultaten weten te behalen in onder andere Drachten en Amsterdam.

Houtzager

Lang kon Jur Vrieling niet genieten van zijn ‘eerste plek’ want vrij snel kwam Marc Houtzager de baan in, die de overwinning mee naar huis nam. Sterrehof’s Calimero ging als een speer door het parcours en wist daarmee de €15.500,- aan prijzengeld voor zijn ruiter te verzekeren.

Top vijf

De Franse Penelope Leprevost is altijd een gewaagde concurrente en dat bewees zij wederom. Zij zadelde Vagabond de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles) en eindigde hiermee op een vierde plaats. Maikel van der Vleuten reed de merrie VDL Groep Idi Utopia (v. Quasimodo Z) naar een vijfde plaats.

 

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties