Indoor Brabant: Harrie Smolders wint Brabants Dagblad Prize

Indoor Brabant: Harrie Smolders wint Brabants Dagblad Prize

0 95
Harrie Smolders - Tendresse du Fort Indoor Brabant 2017 © DigiShots

De 1,40m klasse direct op tijd kende een groot deelnemersveld van 58 combinaties, hierin wist Harrie Smolders als snelste over de finish te de finish te rijden. Smolders eindigde met Tendresse du Forst een seconde sneller dan de nummer twee.  Op een tweede plaats eindigden de Ier Bertram Allen en EH Quick Nina, een merrie die Smolders ook enige tijd heeft gereden. Malin Baryard-Johnsson nam met H&M Cue Channa 42 (v. Cardento) de derde plaats in beslag.

Harrie Smolders

Als 48e ruiter kwam Harrie Smolders de baan in, met een spectaculaire ronde wist hij de concurrentie voor te blijven en de Brabants Dagblad Prize te winnen. In het zadel van de Calvaro-merrie haalde de ruiter €1.250,- aan prijzengeld binnen.

Allen e Baryard-Johnsson

Het tweede prijzengeld ging naar Allen. De Ierse ruiter reed met mes tussen de tanden en leek het even spannend te maken voor Smolders. Hij stuurde de Holstein-merrie naar een tijd van 56.97 seconden, wat 1,07 seconden langzamer was dan de winnaar. Het was wel duidelijk dat Smolders een moeilijk te kloppen tijd had neer gezet, gezien Baryard-Johnsson op een derde plek pas met 58.87 seconden over de finish kwam.

Daarna volgende weer drie Nederlandse ruiters. Lisa Nooren (Bardesther) eindigde op de derde plaats, Jur Vrieling (Dallas VDL) werd vijfde en Albert Zoer (Delgado) pakte de zesde plaats.

 

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties