Iers feestje op Spruce Meadows

Iers feestje op Spruce Meadows

0 20

Penelope Leprevost (Frankrijk) en Dame Blanche van de Arenberg wonnen donderdag de $125.000 Cana Cup over 1.60m tijdens de Spruce Meadows ‘Masters’. Negenendertig combinaties kwamen aan start in deze rubriek, maar slechts vijf van hen wisten de barrage te bereiken, waaronder Steve Guerdat (Zwitserland), winnaar van Olympisch goud in 2012.

Leprevost stuurde de tienjarige Belgisch gefokte merrie van Clinton in 43.78 seconden foutloos door de barrage. ‘Dit is de eerste keer dat ik op concours echt snelheid maak met deze merrie. De controle is weliswaar nog niet perfect, maar ze gaat altijd voor je. Mijn probleem ligt in het draaien, dat kan ze nog niet zo best. Ze heeft een moeilijke mond. Maar op de rechte stukken gaat ze wel hard. Ze is altijd voorzichtig en dat pleit voor haar.’

De Canadees Eric Lamaze bleef eveneens foutloos met zijn Powerplay (v. Casall), maar was met 44.56 seconden net te langzaam. Ben Maher, de huidige koploper op de wereldranglijst, kreeg met Cella (v. Cento) een balk te verduren. De Amerikaanse Beezie Madden stuurde haar Cortes C (v. Randel Z) naar de vierde plaats.

Iers feestje

In de ATCO Structures & Logistics Cup over 1.50m was de Ier Conor Swail heer en meester. Swail stuurde zijn Martha Louise (v. Maloubet de Pleville) in 35.80 seconden naar de eerste plaats en nam als klap op de vuurpijl met de KWPN gefokte Lansdowne (voorheen Wietvot, v. Guidam) in 37.06 seconden tot de tweede plaats. Dermott Lennon maakte het Ierse feestje compleet door met de Zangersheide gefokte Hallmark Elite (v. Lord Barron Z) de derde plaats op naam te schrijven.

Foto: Remco Veurink

Reacties