Ieren en Britten domineren op eerste Hickstead Derby-dag

Ieren en Britten domineren op eerste Hickstead Derby-dag

0 56
Derby algemeen

De Equestrian.com Hickstead Derby Meeting trapte vandaag af met een aantal CSI4*-rubrieken. De 1m40 kwalificatiewedstrijd voor de Speed Derby op zaterdag leverde een geheel Iers podium op. Richard Howley liet ondanks een afgeworpen balk de snelste totaaltijd noteren met BWP’er Belinka vh Overlede Goed (v. Skippy II). Hij werd ook nog eens tweede met de achtjarige KWPN-ruin Chinook (v. Tygo). David Simson mocht Baby David (v. Caretino Glory) als derde opstellen. Johnny Pals verdedigt als enige Nederlandse ruiter de driekleur. Met de elfjarige Lummen Derby-winnaar Urjul van Generhese (sBs, v. Bon Ami) werd hij twintigste; Fajoecha (BWP, v. Indoctro) stuurde hij naar de 25e positie.

In de competitie over 1m45 was het opnieuw Richard Howard die er met de winst vandoor ging. Dit keer zat hij in het zadel van de dertienjarige KWPN-ruin Verlindo (v. Numero Uno). Landgenoot Michael Duffy werd tweede met Miss Untouchable (Old. v. Chacco Blue). Johnny Pals belandde met Concorde (BWP, v. Kannan) met een vijftiende stek nog net in de prijzen.

De winst in de belangrijkste rubriek, over 1m50, bleef in eigen land. Guy Williams stak een stukje voor een derde Ierse overwinning. Hij bleef met Depardieu van ’t Kiezelhof (BWP, v. Thunder van de Zuuthoeve) Shane Breen met Farao van ’t Vennehof (BWP, v. Triomphe de Muze) net voor. Op drie zien we KWPN’er Wilando B (v. Oklund) met Julie Andrews.

Uitslagen Hickstead Derby Meeting.

Foto: Remco Veurink

Reacties