Humlikon: Van der Vleuten wint Grote Prijs

Humlikon: Van der Vleuten wint Grote Prijs

De Grote Prijs van het internationale 3 sterren concours in het Zwitserse Humlikon werd gedomineerd door Nederlandse springruiters.

Van de ruim veertig starters plaatsten zich tien voor de barrage en daaronder maar liefst vijf Nederlanders.

Uiteindelijk was het Eric van der Vleuten  die met VDL Groep Baranus de overwinning naar zich toe kon trekken. Op de meet was hij iets meer dan twee tiende van een seconde sneller dan de Zwitser Daniel Etter met Constanzia. Michel Hendrix werd met Wait and See derde, terwijl Aniek Poels  het Nederlandse feestje compleet maakte door met Baggio vierde te worden. De zesde plaats was voor Rabo Talententeamlid Hendrik-Jan Schuttert met Cerona HS.

Het basisparcours was in de ogen van Eric van der Vleuten goed te doen. “Het stond netjes aan de maat, maar de tijd was redelijk krap. Daardoor moest je hier en daar risico nemen en daardoor worden de hindernissen toch weer zwaarder. In de barrage met tien ruiters moest ik als negende van start en tot dat moment was er nog maar één combinatie geweest die foutloos was gebleven. Dat barrage parcours was pittig genoeg. Maar Baranus sprong geweldig en ik kan dit paard steeds sneller rijden. Er is nu bijna alle controle die je nodig hebt en hij is minder kijkerig geworden. We zijn samen op de goede weg”, aldus Eric van der Vleuten, die met zijn zege 20.000 Zwitserse Franken verdiende.

 

Hoefslag/KNHS

 

Reacties