Houtzager verliest terrein

Houtzager verliest terrein

Marc Houtzager heeft geen greep naar een hoge uitgangspositie voor de laatste finaleomloop kunnen doen. De enige Nederlander kreeg met Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno) twee balken, in dit geval planken, te verduren in het loodzware parcours van de Italiaan Uliano Vezzani.
Zijn keuze voor de voorwaartse vier galopsprongen in de lastige afstand van hindernis 4 naar de dubbel steil hindernis 5 pakte niet goed uit, doordat Tamino iets vlak bleef op de insprong. Spijtig genoeg bleef het niet bij deze fout en sneuvelde ook de relatief weinig gevallen plank van hindernis 10.

De woorden vooraf van de Nederlandse bouwer Louis Konickx ‘ik heb indoor nog nooit zo zwaar gebouwd’ bleken ogenschijnlijk op waarheid te berusten. Geen enkele combinatie binnen het aanwezige topveld hield het hout boven. Ongelukkig was de olympische kampioen Steve Guerdat, die na een fabuleuze ronde met Nino des Buissonnets (v. Kannan) de paal van laatste hindernis zag vallen. Wel klom hij samen met McLain Ward (Super Trooper de Ness) op naar een gedeelde derde plek.

De leiding is in handen van Beezie Madden. Zij hield de schade met Simon beperkt tot 4 strafpunten en stak Luciana Diniz, die Lennox onderweg drie balken aan de benen zag krijgen, voorbij. Plek twee is voor een andere KWPN’er, Silvana met berijder Kevin Staut. Houtzager staat nog altijd op een vijfde plek, maar deelt deze met Diniz, Rolf-Göran Bengtsson (Quintero) en Sergio Alvarez Moya (Carlo). Belg Ludo Philippaerts kwam prima voor de dag met Challenge van de Begijnakker. Hij schreef slechts vier strafpunten toe aan zijn totaal.  (Foto: Remco Veurink)

Klik hier voor de tussenstand.

Reacties