Hoekstra zegeviert in Assen

Hoekstra zegeviert in Assen

0 32

De blonde Marriet Hoekstra kon donderdagavond met een brede glimlach de felicitaties in ontvangst nemen van NIC-bestuurslid Wim van Nispen tijdens NIC Assen. De 24-jarige amazone uit het Friese Mildam wist met een prachtige rit de winst in de ZZ rubriek te pakken in de strijd om de Bouwbedrijf Bekman Prijs. In een erg fraaie, maar vooral ook snelle rit, kwam ze met Alpenfee (Gentleman x Lennard) foutloos uit de barrage in 35.95. Hoekstra was als derde van de twaalf barrage deelnemers gestart en moest een tijdje toezien hoe andere deelnemers er alles aan deden om haar tijd te verbeteren. Dat lukte niemand. Wel kwam Yvonne van Dijk (Vledderveen) dichtbij met Vayrenta (v Haarlem). Ze bleef in een foutloze rit steken op 36.10. Direct daarna deed Chantal Regter uit Assen ook een poging onder de tijd door te komen, maar dat lukte ook haar niet. Met Bacentus (v Balou de Rouet) kwam Regter uit op 37.06. Het waren de enige drie combinaties die in deze ZZ-barrage zonder fouten de ring verlieten.

Klasse Z

De Brabantse Aniek Diks had haar reis naar Drenthe niet voor niets gemaakt, want de amazone uit Vorstenbosch wist donderdagmiddag de eerste plaats te grijpen in de klasse Z, om de Eisma Businessmedia Prijs. In een wedstrijd tabel A met barrage kwam Diks in het veld van 47 deelnemers als een na snelste foutloos uit het basisparcours en ze bleef ook in de barrage foutloos. Daarin was ze wel de rapste.

Klasse M

Aan het begin van de middag kwamen deelnemers in de klasse M in de ring en daar was het Jules de Bruijn die met De Beers VDL de snelste deelnemer in de barrage was. De ruiter uit Beers had in het basisparcours de derde tijd neergezet, maar op het moment dat het er op aan kwam, in de beslissende barrage, stond hij z’n mannetje. Met een tijd van 37.46 sec. gaf hij iedereen het nakijken in deze wedstrijd om de Egbert Schep Prijs.

Klasse L

Het venijn zat in de staart tijdens de finale van de klasse L, donderdagavond in de TT Hall in Assen. Pas in de laatste rit van de barrage viel de beslissing. Rianne Visscher uit Meeden zette de stand in die laatste rit nog even op de kop door de tijden die voor haar waren gereden, aan haar laars te lappen. Met Offichems Enough (Carolus II x Empereur) ging ze vol enthousiasme rond en liet de klokken stilstaan op een tijd van 34.37, genoeg om de eerste plaats in deze Dream4Kids Prijs naar zich toe te trekken.

Hoefslag/Persbericht NIC Assen

Reacties