HK Westfalen: Arpeggio-zoon kampioen springen

HK Westfalen: Arpeggio-zoon kampioen springen

0 105

Niet de kampioen, maar de tweede reservekampioen van de Westfaler hengstenkeuring bracht de hoogste prijs op bij de springpaarden. Als eerste kwam de kampioen, de fraai gemodelleerde nr 52 Arpeggio x Cornet Obolensky onder de hamer. De bruine overtuigde zowel in beweging als over het hout, waarbij hij veel overzicht had en zich telkens in de manieren liet zien. ‘Elke sprong is raak’, aldus de jury. Paul Schockemöhle telde 70.000 euro voor hem neer. Bijna twee keer zoveel bedroeg de prijs voor de reservekampioen, die naar Alexander Onyschenko ging, voor 135.000 euro.

De uit KWPN-ouders gefokte, maar Westfaals geregistreerde, hengst stamt van Dantos HBC, uit een moeder van Tangelo van de Zuuthoeve. Een zeer complete bruinbles, met een prachtige sprongafloop en veel overzicht op de sprong. Hij heeft een goede hengstuitdrukking en is ook zeer interessant vanwege zijn bloedvoering, aldus de jury. De hengst werd gefokt door E. Vriend uit Ruinen.

155.000 euro voor Stakkato Gold-zoon

Een nog hoger bedrag bracht de tweede reservekampioen op, de Stakkato Gold x Cornet Obolensky (nr. 79) van fokker Jan Sprehe. De complete bruine vertrekt voor 155.000 euro naar Rusland. De jury roemde de kwaliteit van de hengst op de sprong. Ook nog geprimeerd werd de nr. 70 (Firth of Lorne x Coronas) en de nr. 61 (Comme il Faut x Quinta Real).

Bron: Hoefslag

Reacties