HK KWPN: 25 hengsten door

HK KWPN: 25 hengsten door

De eerste dag tweede bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring leverde vandaag 25 springhengsten op voor de derde bezichtiging van zaterdag aanstaande. In doorsnee viel de kwaliteit niet tegen, al was er ook geen sprake van een groot aantal hoogvliegers.

De dag werd positief afgesloten met de groep nafok van Eldorado van de Zeshoek. De Belgische hengst was eerder al hoofdleverancier van de eerste bezichtiging, maar in doorsnee bleef er toen niet echt een goed gevoel hangen over de kwaliteit van zijn zonen. Met de zeef er eenmaal doorheen gehaald, bleken er in Den Bosch een paar fijne kinderen over te zijn, wat drie tickets voor de derde bezichtiging opleverde. De meest opvallende was catalogus nummer 131 Grodino (mv. Celano). De voldoende aansprekende, jeugdige schimmel imponeerde met goede reflexen en extra vermogen op de hoge oxer.

Vermogende zoon van Bacardi VDL

Eveneens goed voor de dag in de laatste groep kwam cat. no. 1, de reeds in Westfalen gekeurde Amoroso V (A’Lee Spring Power x Lux). De flink ontwikkelde, aansprekende, maar niet al te bloederige hengst liet een fijne verrichting zien. Wel toonde hij wat weinig snelheid op de uitsprong.  In de laatste groep sprong ook cat. no. 21 Gehazia (mv. Corrado I) in het oog. De 1m73 grote zoon van de reeds naar het buitenland vertrokken Bacardi VDL beschikt ook niet over heel veel bloeduitdrukking, maar liet na een matig begin wel het vermogen zien van zijn vader, in 2013 nog reservekampioen op het WK voor zevenjarigen.

Ook in groep zes was de hengstenkeuringscommissie royaal met aanwijzen, al was dat in deze groep moeilijk te plaatsen. De meest opvallende van dit stel was cat. no. 331 Glory of Stud (Whitaker x Cavalier), een hengst die vermogen toonde op de oxer en vlug was in zijn reflexen.

Halfbroer van Hickstead

Met liefst twaalf hengsten voor de derde bezichtiging in de laatste twee groepen, was de spoeling de rest van de dag beduidend dunner. De ochtend begon met de interessant gefokte no. 72 Gino H (Calvino Z x Ekstein). De halfbroer van KWPN-legende Hickstead (v. Hamlet) lijkt eveneens een gretig paard te zijn. Hij begon geforceerd, maar bouwde op in zijn verrichting, wat hem zaterdag vrijwel zeker een aanwijzing voor Ermelo zal opleveren.

In de tweede groep kwam met 101 Casago (Casall x Carthago) een niet minder interessante hengst in de baan. De zeer aansprekende schimmel is een halfbroer van Harley VDL (v. Heartbreaker). Hij overtuigde in zijn galop, lijkt een patent paard te zijn, maar was niet de topper op de sprong, al sloot hij sterk af op de hoge uitsprong.
Sterk voor de dag kwam zeker 231 Gideon (Plot-Blue x Libero H). De voldoende aansprekende hengst, is goed ontwikkeld en liet een complete indruk achter. Hij kon schakelen in de galop en overtuigde in het lijntje.

Verwant aan Corland

Een uitschieter in de derde groep bleek cat. no. 32 Galdo (foto, Baltic VDL x Great Pleasure). De 1m67 grote, wat ponyachtige hengst liet een patente, atletische indruk achter. Hij kwam goed van de grond, maar maakte niet altijd de sprong even mooi af. Een andere opvallende hengst was 197 Good Friends (mv. New York). De schimmel, die bij de twee doorverwezen zonen van Mylord Carthago hoort, is verwant aan de inmiddels gecastreerde, KWPN gekeurde Balourado (v. Baloubet du Rouet). Hij viel niet op door zijn galop, oogde gespannen, maar bouwde zijn verrichting wel knap op.
Tot slot vermeldenswaardig is 125, de nog naamloze zoon van Diamant de Semilly x Indoctro. De uit Holsteiner stam 104 afkomstige en nauw aan Corland verwante bruine liet een goede instelling zien en sloot sterk af.

Voor een volledig overzicht van de hengsten voor de derde bezichtiging klik hier. Een overzicht met video’s is te vinden op de KWPN website. (foto: Jacob Melissen)

Bron: Hoefslag

Reacties