Henrik von Eckermann: ‘Voel me thuis op CSI Salland’

Henrik von Eckermann: ‘Voel me thuis op CSI Salland’

0 119
von Eckermann
Henrik von Eckermann - Mary Lou 194 CSI Salland 2016 © DigiShots

Hij is de hele wereld al over geweest, reed de grootste concoursen, nam deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en Londen en won gisteravond op CSI Salland de hoofdrubriek, de Nijwa Groep Prijs op 1.45m niveau. Henrik von Eckermann voelt zich op Manege Bartels als een vis in het water. Met de zege verdiende de nummer 52 van de wereldranglijst ruim 8.000 euro en verzamelde hij bovendien nieuwe wereldbekerpunten.

Pirouette voorlangs

Het was de 18-jarige Lucas Porter, leerling van Jeroen Dubbeldam, die op winnende koers lag, maar de ervaren Henrik von Eckermann reed de barrage superstrak.  Hij reed met een pirouette naar rechts voorlangs een hindernis de dubbelsprong in, waar zijn paard Mary Lou als een katapult weer uit sprong. Meer ruiters waren op dit idee gekomen, maar de meesten moesten het met een fout bekopen. Mark Martens was met de derde prijs met Cadell de beste Nederlander, gevolgd door Wesley Mulder op de vierde plaats met Twister de la Pomme.

Von Eckermann was twaalf jaar lang stalruiter van de Duitse grootheid Ludger Beerbaum en is sinds een maand voor zichzelf begonnen in Duitsland. ‘En sinds die tijd rijd ik Mary Lou. Ze is van de eigenaar van de accomodatie waar ik de paarden heb staan. Dit was pas ons tweede concours samen. De barrage ging perfect. Ik hoefde haar niet rond te jagen om snel te zijn en daar ben ik heel blij mee. Ik kon haar goed aan het springen houden’, vertelt Von Eckermann, die toewerkt naar de Wereldbekerwedstrijden in Oslo en Helsinki.

Familiegevoel

Als het qua schema uitkomt, is hij volgend jaar weer van de partij op CSI Salland. Zijn debuut daar verloopt op alle fronten uitstekend. ‘Allereerst ben ik heel blij dat ik last-minute nog kon inschrijven, want ik had dit concours over het hoofd gezien. Ik heb nieuwe paarden en moet ze nog leren kennen. Hier kan ik vier paarden rijden en dan alle vier drie keer. Het programma zit ook nog eens goed in elkaar, want Mary Lou heeft morgen vrij en springt zondag de Grote Prijs. Zo’n vrije dag is prettig voor de paarden. Maar het belangrijkste is de goede bodem. Je kan alles eromheen nog zo goed voor elkaar hebben, als de bodem niet goed is zul je nooit fijn rijden. Tweesterren concoursen reed ik niet veel, maar dit is leuk. Er heerst hier een familiegevoel. Eerlijk gezegd voel ik me hier meer thuis dan op de grote vijfsterren shows. En toen ik vanochtend naar het ontbijt kwam, stond Jonny Roelofsen eieren te bakken. Geweldig.’

Het dankzij Dirk van den Broek Raalte gratis ontbijt voor grooms en ruiters, waarbij hoofdsponsor Jonny Roelofsen en CSI Salland-voorzitter Jeroen Bakker voor de gebakken eieren zorgen wordt zeer gewaardeerd. ‘Wat een stunt he. We hebben er ontzettend veel lol aan en het is voor iedereen een goede start van de dag’, vertelt Jeroen Bakker.

Zes winnaars

CSI Salland kende vrijdag zes winnaars. De L-finale om de Roelofsen Horse Trucks Salland Cup werd gewonnen door Kirby Nijenkamp met Beau. De internationale winnaars, naast Von Eckermann, waren Kristian Houwen (1.40m) met Dilydi, Wiljan Laarakkers (1.30m) met Duchesse de la Pomme, Marriët Hoekstra (1.20m) met Eliane B en Ellen Zwijnenberg (Youngster Tour) met Etcetera.

Bron: CSI Salland

Foto: Digishots

Reacties