Henk van de Pol en Willink in Olympisch kader

Henk van de Pol en Willink in Olympisch kader

0 239

Afgelopen zaterdag werd Henk van de Pol met Willink vierde in de Grote Prijs van de Global Champions Tour in Valkenswaard. Eerder in het seizoen wonnen ze de Grote Prijs van Drammen en waren ze derde in La Coruna. Resultaten die bijdragen aan de promotie naar het Olympisch kader van de springruiters.

 In Dublin, waar het Nederlands team tweede werd in de FEI Furusiyya Nations Cup, leverden Henk van de Pol en Willink met een totaal van vier strafpunten over twee omlopen een belangrijke bijdrage aan het teamresultaat. Naast de winst van Van de Pol en Willink in de Grote Prijs in Drammen, begin mei, won Nederland ook de Landenwedstrijd in de Noorweegse stad. Henk van de Pol en Willink reden in deze wedstrijd twee foutloze ronden. En passant waren ze de beste in de tweesterren Grote Prijs van Asten en derde in de viersterren Grote Prijs van La Coruna. Daarmee was promotie naar het Olympisch kader voor de springruiter en zijn paard een feit.

De vierde plaats afgelopen zaterdag in de vijfsterren Grote Prijs van Valkenswaard is een bevestiging dat Henk van de Pol en Willink (Twister x Landsieger) tot de beste combinaties van ons land behoren.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties