Hengstenspringen in Mechelen

Hengstenspringen in Mechelen

De springsport op de dinsdag van Jumping Mechelen stond in het teken van de hengstenrubrieken om de Studbook Zangersheide Prijs. De hoofdrubriek voor de acht jaar en oudere hengsten kwam op naam van Copin van de Broy (Darco x Brownboy) met Gregory Wathelet in het zadel. De negenjarige hengst bleef als enige dubbel nul in een veld van 33 starters. Plek twee ging naar Lando-zoon Oscar de Fontaine, van de Nederlandse fokker/eigenaar Aart Alberts en gereden door Française Pénélope Leprevost. De in België bekende Breemeersen Adorado (v. Acorado) kwam met Donaat Brondeel op plek drie terecht. Klik hier voor de uitslag.

Bij de zevenjarigen ging de voshengst Emerald (Diamant de Semilly x Carthago). Het toptalent van Harrie Smolders was royaal de snelste in de barrage en hield ondermeer halfbroer Utamarco d’Ecaussines met Joe Clee achter zich.
Dezelfde Clee stond wel van voren in de prijsuitreiking van de zesjarige hengsten. De Brit zegevierde hier met Vedet de Muze (Cartani x Heartbreaker). Klik hier voor de uitslag van de zevenjarigen en hier voor de zesjarigen.

In bijpiste kwamen tot slot de jongste hengsten aan bod. De eerste prijs bij de vijfjarigen ging naar Okidoko van ’t Gelutt Z (v. Omar) met Pieter Devos, de rubriek voor vierjarigen kwam op naam van Himself vd Berghoeve (v. Casall), onder het zadel van Karel Cox.

Reacties