Helsinki: Jur Vrieling de snelste met Arezzo VDL

Helsinki: Jur Vrieling de snelste met Arezzo VDL

0 199

De eerste vijfsterren wedstrijd op de Helsinki Horse Show begon vanmiddag goed voor Jur Vrieling. Met de tienjarige KWPN-voshengst Arezzo VDL (v. Chin Chin) was hij de snelste in een 1.45m-rubriek direct op tijd. Hij bleef thuisrijdster Anna-Julie Kontio net voor. Zij reed Fardon, een veertienjarige ruin van Corland. Kevin Staut reed For Joy van ‘t Zorgvliet HDC (v. For Pleasure) naar het derde geld. Op de vierde plaats opnieuw een KWPN’er, de nummer twee op de wereldranglijst Admara (v. Padinus) van de Italiaan Emanuele Gaudiano. Op de vijfde plaats de Ier Billy Twomey. Hij zadelde Tinka’s Serenade (v. Tinka’s Boy). Ook Henk van de Pol reed zich in de prijzen. Met zijn A-kader-paard Willink (v. Twister) was hij ruim twee seconden langzamer dan Vrieling; goed voor een elfde plek. Leopold van Asten was met VDL Groep Quinthago Z (v. Quinar) ook foutloos, maar hij was niet snel genoeg.

1.40m: Alle Nederlanders vooraan

Eerder vanmiddag werd er een tweefasen concours gereden over 1.40m. De Noor Geir Gulliksen won met Grand Balou (v. Balou du Rouet), maar daarna mochten zich de drie deelnemende Nederlanders opstellen. Leopold van Asten werd tweede met VDL Groep C Tara Z (v. Crown Z), op slechts driehonderdse van een seconde. Henk van de Pol mocht een hengst van Team Nijhof als derde opstellen: Spartacus TN (v. Stakkato). Hier was er een vierde plek voor Jur Vrieling met Glasgow van Merelsnest (v. Nabab de Reve) van Van de Lageweg.

1.40m: Opwarmrondje

In het 1.40m, eveneens een rubriek waarbij het aantal fouten + tijd ging, kwamen de Nederlanders er niet aan te pas. Leopold van Asten met VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker) en Jur Vrieling met VDL Groep Zirocco Blue (v. Mr. Blue) reden een rustige ronde. Zij sparen hun toppaarden voor de belangrijkste wedstrijd op zondag, waarin wereldbekerpunten te behalen zijn. De winst in de rubriek ging naar Hans-Dieter Dreher met Callisto (v. Casall).

Uitslag 1.45m direct  op tijd CSI5*-W  Helsinki.
Uitslag 1.40m tweefasen CSI5*-W Helsinki.

Foto: Remco Veurink

Reacties