Heftige concurrentie voor Britse toppers op GCT Londen

Heftige concurrentie voor Britse toppers op GCT Londen

0 151

Dit weekend is de elfde Longines Global Champions Tour-wedstrijd, in Londen. Syon Park aan de Theems en Kew Gardens in het westen van de Britse hoofdstad wordt omgetoverd tot een paardenevenement van wereldformaat, waarbij de nummer één van de wereld, Scott Brash kan proberen om de leider in het tussenklassement, Luciana Diniz, naar de kroon te steken. Ook de Portugese amazone is van de partij in Londen. De thuisrijders hebben sterke papieren voor de winst, met naast Brash nog Ben Maher en John, Michael, Robert en William Whitaker. Maher won hier twee jaar geleden met Cella en is in een winning mood, getuige zijn overwinning op de laatste dag van de LGCT-wedstrijd in Parijs begin deze maand. Teamgenoot Brash won echter vorig jaar en hij aast op een tweede winst op rij. Zaterdag om 15.15 uur begint de CSI5* Grand Prix met een totaal prijzengeld van 400.000 euro.

De Britten hebben concurrentie van onder andere Rolf-Göran Bengtsson (Zweden), Christian Ahlmann, Daniel Deusser, Ludger Beerbaum, Marcus Ehning en Meredith Michaels-Beerbaum (Duitsland), Gregory Wathelet (BelgIë), die vorige week won in Chantilly, Edwina Tops-Alexander (Australië), Steve Guerdat (Zwitserland) Roger-Yves Bost, Kevin Staut en Pénélope Leprovost (Frankrijk). De Amerikanen komen met een sterke afvaardiging, met bijvoorbeeld Jessica Springsteen, Lauren Hough en Beezie Madden.

Gerco Schröder en Maikel van der Vleuten komen voor ons land in actie. Schröder neemt Glock’s Zaranza (v. Karandasj) en Glock’s Cognac Champblanc (v. Clearway) mee. Kisby en VDL Groep Verdi TN N.O.P. (foto) zijn de paarden van Van der Vleuten die de overtocht naar Londen maken.

Deelnemerslijst LGCT-wedstrijd Londen.
Programma en live-uitzendingen op GCT-tv.
Startlijsten en live-resultaten GCT Londen.

Foto: Remco Veurink

Reacties