Heartbeat (v. Heartbreaker) naar Zangersheide

Heartbeat (v. Heartbreaker) naar Zangersheide

0 819
Heartbeat
foto: Cajus.dk

Stoeterij Zangersheide breidt zijn hengstenbestand uit: de eerste nieuwe naam voor de catalogus van 2018 is Heartbeat (v. Heartbreaker). De Nederlands gefokte Heartbeat was tot nu toe een topper in de Zweedse fokkerij.

2013: Hengst van het Jaar in Denemarken

De nu zestienjarige Heartbeat verhuisde als driejarige van Nederland naar Denemarken. Hij maakte in 2008 zijn internationale debuut onder springruiter Torben Frandsen. In 2013 werd Heartbeat ‘Hengst van het Jaar’ in Denemarken. Hij won ook de Breeders’ Trophy in 2014.

Topvererver Heartbeat

In 2016 verhuisde Heartbeat naar Zweden, naar Stoeterij Lövsta. Daar werd de hengst exclusief ingezet in de fokkerij. Zangersheide en Lövsta hebben nu een samenwerkingsakkoord, waardoor de Zweedse topvererver het komende jaar via Zangersheide ter beschikking is.

‘Bloed van Heartbreaker in de catalogus’

Judy Ann Melchior van Zangersheide zegt: ‘We zijn zeer opgetogen over de komst van Heartbeat om het bloed van Heartbreaker toe te voegen aan onze catalogus. Heartbeat klimt tegenwoordig razendsnel in de rankings voor dekhengsten en bij de hengsten waarvan de nakomelingen maximum 11 jaar oud zijn staat hij inmiddels op de negende plaats wereldwijd. Die ranking dankt de hengst aan zijn talrijke nakomelingen op internationaal niveau.’

Vader Heartbreaker is een levende legende. Hij werd in 2016 nog uitgeroepen tot KWPN-paard van het jaar. Heartbreaker is nu 27 jaar oud, en staat bij Team Nijhof.

‘Nakomelingen liggen goed in de markt’

Bekende nakomelingen van Heartbeat zijn onder meer Albführen’s Happiness (van Steve Guerdat), Main Road (van Shane Sweetnam) en Hazel BS (van Andreas Schou). Zij lopen al op 1.60m-niveau. ‘En de volgende lichting Heartbeats staat al te popelen om in hun voetsporen te treden,’ aldus Melchior. ‘Zijn nakomelingen liggen ook bijzonder goed in de markt. Zo werd de vijfjarige Hulapalu tijdens de veiling van Holger Hetzel voor 450.000 euro verkocht. Heartbeat vererft bloed, voorzichtigheid en een feilloze techniek. Een complete hengst die qua vererving en pedigree perfect in onze collectie past.’

Bron: Zangersheide / Hoefslag

Foto: cajus.dk

 

Reacties