KWPN-hengst Heart Touch naar Italiaanse ruiter

KWPN-hengst Heart Touch naar Italiaanse ruiter

Heart Touch, hier nog onder Leon Kuijpers
Heart Touch, hier nog onder Leon Kuijpers

De door Willem van Hoof en Yvonne Copal gefokte KWPN-hengst Heart Touch is met het oog op de sport gedeeltelijk aangekocht door de Italiaanse springruiter Piergiorgio Bucci. Van Hoof, Copal en familie Boekee blijven mede-eigenaren.

In 2015 werd de chique Untouched-zoon ingeschreven bij het stamboek met 83 punten, waaronder een 9 voor vermogen. Daarna gooide de hengst meerdere keren hoge ogen op onder andere Jumping Schröder Tubbergen en de hengstencompetities onder Leon Kuijpers.

Bucci vaste klant bij Van Hoof

De zesjarige Heart Touch is niet het eerste paard dat via Stal van Hoof naar de Italiaan gaat. Bucci’s huidige top Grand Prix-hengst Casallo Z (v. Casall) was als tweejarige eveneens van Van Hoof en hij bemiddelde daarnaast ook bij de aankoop van de goedgekeurde Casall-zoon Casago door Bucci.

‘Het zijn echt toppaarden. Het contact met Willem is heel goed. Toen ik hoorde dat ik Heart Touch kon proberen, heb ik geen moment getwijfeld. Ik was meteen enorm van dit paard gecharmeerd. Hij heeft veel talent, vermogen en balans. Echt een paard voor de toekomst!’ vertelt de ruiter over eerdere aankopen bij de stal.

‘Heart Touch krijgt de tijd’

Vastomlijnde plannen heeft de Italiaan nog niet met de Untouched-zoon. ‘Hij komt over een paar dagen hier naartoe. Ik ga hem eerst lekker rijden en neem hem te zijner tijd mee naar een paar kleine shows. Daarna kijken we wel verder, hij krijgt de tijd.’

Dit jaar is de hengst enkel via diepvriessperma beschikbaar voor de fokkerij.

Bron: Stal van Hoof

Foto: DigiShots

Reacties