HC: Hattrick voor Vrieling *update*

HC: Hattrick voor Vrieling *update*

0 100

Op de tweede wedstrijd van de hengstencompetitie won Jur Vrieling alle drie de rubrieken. Met Dallas VDL was hij de snelste in het Z/ZZ, met Etoulon won hij het M en zojuist was hij met Freeman VDL niet te kloppen in het L. Drie rubrieken op één avond winnen, dat was zelfs Wiepke van de Lageweg nog niet eerder overkomen. ‘Dit is super, het zijn ook echt drie paarden voor de toekomst. Zowel in Dallas, Etoulon als Freeman heb ik van het begin af aan veel vertrouwen gehad. Ze springen allemaal met afdruk, vermogen, lichaamsgebruik en het zijn mooie paarden. En echte hengsten, fokdieren. Ze hebben hier weer mooie reclame gemaakt in Roosendaal!’, reageert hij.

Net als in Ermelo was het Dallas VDL (Zangersheide, Douglas x Heartbreaker)  die met Jur Vrieling in het zadel de klasse Z/ZZ op zijn naam schreef tijdens de tweede hengstencompetitie, in Roosendaal. In de barrage kwamen elf van de zestien combinaties terug. De KWPN-hengst SLI Chacco Boy (Chacco Blue x Ircolando) was met zijn nieuwe ruiter Vincent Voorn slechts zevenhonderdste seconde langzamer dan Dallas VDL. Derde werd de Westfaalse hengst Cathanos (Carthago x Lordanos) met Siebe Kramer. De tijd van eerste starter in de barrage, Don Sandrino (KWPN, Sandro Boy x Concorde), bleek uiteindelijk goed voor een vierde stek. Hij was net iets sneller dan de Zirocco Blue-zoon Durango VDL (mv. Lux) met Lennard de Boer.

Klasse M: Etoulon VDL één

In de klasse M haalden twaalf hengsten de barrage. Ook nu was er winst voor Jur Vrieling, met Etoulon VDL (Toulon x Calvados), voor Kristian Houwen met Edinburgh (Vleut x Darco). Deze talentvolle hengsten waren de enige twee die onder de 37 seconden doken. Het dubbel foutloze optreden van Mitchel Sonneveld met Blom’s Ever Blue (Zirocco Blue VDL x Indorado) werd beloond met een derde plek, voor de vermogende Emir R (Colman x Rubert R). Ook Elton John (Clearway x Kannan) bleef dubbel nul en werd vijfde.

Freeman: ‘Zeer compleet springpaard’

Met de fantastisch springende Freeman VDL (Emmerton x Chin Chin, op de foto als kampioen op de HK 2013) won de Groninger wereldkampioen ook het L-springen. Juryleden Boudewijn Schepers en Pieter Kersten hadden in de eerste ronde tweemaal een 8,5 en in de tweede ronde tweemaal een 9 over voor het geweldige optreden van Freeman VDL: ‘Freeman is een zeer compleet springpaard. Hij liet veel klasse zien vandaag en springt met veel vermogen en lichaamsgebruik. Zijn galoppade is lichtvoetig met veel balans en hij liet zich zeer goed rijden en bewerken. Een hengst waarvan je voor zowel de sport als fokkerij veel mag verwachten’, lichtte de Belgische Boudewijn Schepers toe. De winnaar van de competitiewedstrijd in Ermelo werd nu tweede: de beeldschone Farfan M (Cantos x Lux) onder Bart Bles. ‘Farfan galoppeert opvallend lichtvoetig en trekt mooi naar de hindernis toe. Hij heeft een bijzonder mooie manier van springen en laat zich heel goed rijden.’ Op de derde plek eindigde Fabriano VDL (Casall x Chin Chin) onder James Billington, die in de tweede ronde tegen één kostbare strafpunt voor tijdsoverschrijding aanliep. In de tweede ronde verdiende hij tweemaal een 8,5. De hengst werd geroemd om zijn goede techniek, rijdbaarheid en constante manier van springen.

Uitslagen hengstencompetitie Roosendaal.

KWPN/Hoefslag

(Foto: Remco Veurink)

Reacties