Harrie Smolders wint GCT wedstrijd Shanghai

Harrie Smolders wint GCT wedstrijd Shanghai

0 399

Harrie Smolders heeft de tweede editie van de Global Champions Tour van Shanghai (China) gewonnen. De enige Nederlandse deelnemer stuurde zijn vijftienjarige Zangersheide merrie Regina Z (v. Rex Z) in een razendsnelle tijd en met veel precisie door de acht deelnemers tellende barrage over 1.60m. Het leverde hem een hoofdprijs van 160.000 dollar (ruim 142.000 euro) op, een mooi verjaardagscadeau voor de ruiter, die morgen 35 wordt. Smolders was vorige week dichter bij huis ook al op dreef in Lummen, waar hij tweede werd in de Grote Prijs.
In het China Art Palace van de miljoenenmetropool bleef het duo ruim een halve seconde voor op Pius Schwizer en Caretina de Joter (v. Caretino), die eveneens een snelle rit lieten zien, maar met 34.20 seconden niet de snelheid van de Nederlandse combinatie behaalden. Laatste starters Michael Whitaker (Engeland) en de KWPN gefokte Viking (v. Jacomar) waren goed voor de derde plaats. Kamal Abdullah Bahamdan en Noblesse des Tess (v. Cumano), de nummers vier van de Olympische Spelen van Londen, werden nu in China eveneens vierde, terwijl Scott Brash, sinds deze maand weer de nummer één op de FEI wereldbekerranglijst, met zijn negenjarige Indoctro-merrie Hello M’Lady aansloot op de vijfde plaats.

Pieter Devos en Candy (v. Nabab de Reve) waren goed voor het beste resultaat voor België. Vorig jaar won Devos nog de primeur in Shanghai en nu eindigde hij met vier strafpunten in de barrage op de achtste plaats. Kent Farrington, dit weekeinde al goed voor twee keer winst in Shanghai, gooide met Blue Angel (v. Luidam) al in de eerste ronde de handdoek in de ring.

GCT Tussenklassement

Na deze vierde etappe gaat Scott Brash aan de leiding in het algemeen tussenklassement. Met 105 punten staat hij tien punten voor op de Portugese Luciana Diniz (95 punten). Pius Schwizer staat momenteel op de derde plaats (88 punten), gevolgd door Bassem Hassan Mohammed uit Qatar (66 punten). Met hetzelfde aantal scoort Henrik von Eckermann een vijfde plaats.

Met zijn overwinning van vandaag pakt Harrie Smolders de volle 40 punten, waardoor hij op een voorlopige negentiende plaats bivakkeert.

Lees hier de reactie van Harrie Smolders

Klik hier voor uitslagen.

Klik hier voor de actuele tussenstand.

Foto: Stefano Grasso/GCT

Reacties