Harrie Smolders tweede in Grote Prijs van Lummen

Harrie Smolders tweede in Grote Prijs van Lummen

0 346

Een uitstekende tweede plaats voor Harrie Smolders in de vijfsterren Grote Prijs van Lummen. De Nederlander stuurde de elfjarige gekeurde Emerald (v. Diamant de Semilly) naar 43.38 seconden in de tien deelnemers tellende barrage. Euro Horse paradepaard Emerald sprong tijdens de FEI Nations Cup afgelopen vrijdag eveneens sterk en toonde vanmiddag opnieuw zijn gretigheid op de sprong. Alleen Jeromé Guery wist het parcours sneller voltooien. In het zadel van de detienjarige Papillon Z (v. Perhaps) noteerde de Belg in 43.27 seconden een nipte thuisoverwinning. Niels Bruynseels en Pommeau du Heup (v. Helios de la Coeur) finishten op de derde plaats, voor Simon Delestre en de sterk springende Qlassic Bois Margot (v. L’Arc de Triomphe). Karel Cox en Gentleman (v. Couleur Rubin) volgden vervolgens op de vijfde plaats.

De overige Nederlandse combinaties konden niet bekoren. Marc Houtzager en Sterrehof’s Voltaire (v. Now or Never M) incasseerden acht strafpunten in de eerste manche, waardoor zij genoegen moesten nemen met de 24ste plaats. Willem Greve en Eldorado van de Zeshoek TN (v. Clinton), vrijdag nog goed voor een glansrijke foutloze ronde, gooiden voortijdig de handdoek in de ring.

‘Goed gevoel overheerst’

“Ik ben er zeker niet ziek van dat we tweede worden. Emerald sprong geweldig. Het goede gevoel overheerst”, is Smolders eerste reactie. “Emerald moet het spelletje van het winnen in een barrage nog wat meer gaan snappen. Op de eerste hindernissen in de barrage sprong hij zo hoog. De laatste hindernis stond dicht bij de VIP tent en er stonden mensen bij met paraplus. Daar moest ik een galopsprong meer maken om Emerald’s aandacht er goed bij te houden. Anders hadden we kunnen winnen.”

Met een foutloze ronde afgelopen vrijdag in de landenwedstrijd, waarin Nederland als vijfde eindigde, lieten Smolders en Emerald als zien in vorm te zijn. “Emerald is helemaal terug en daar ben ik heel blij mee. Hij is vorig jaar een paar maanden op rust geweest. Begin dit jaar ben ik hem weer op wedstrijden gestart. Hij is nu weer terug op zijn oude niveau. Dat heeft Emerald van de week in Lummen wel bewezen. Ook mijn andere paarden zijn heel goed in vorm. Anders lukt het ook niet om hier beste ruiter van het concours te worden”, aldus Smolders, vorige week op het NK in Mierlo al vierde met Don VHP Z. Naast de tweede plek van vandaag kwam Harrie nog tot een foutloze ronde in de Nations Cup, een tweede plaats in het 1.50m van donderdag, een derde prijs in de Grand Prix kwalificatie en nog wat andere klasseringen.

Klik hier voor uitslagen.

Quotes: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties