Harrie Smolders op Los Angeles Masters met Zinius

Harrie Smolders op Los Angeles Masters met Zinius

0 1394

In Los Angeles begint vrijdag de eerste etappe van de CSI5* Masters Grand Slam. De beste ruiter van de wereld zullen een greep in de goed gevulde prijzenpot proberen te doen. Harrie Smolders is de enige die Nederland vertegenwoordigt de komende dagen. Achter zijn naam staat een verrassend paard: de begin deze maand door Mario Everse verkochte Zinius (v. Nabab der Reve), die vele successen behaalde met Doron Kuipers. De twaalfjarige ruin was aangeschaft door de Noorse amazone Victoria Gulliksen, maar sinds 19 september wordt Euro Horses/Axel Verlooy, werkgever van Smolders, als eigenaar in de FEI-database vermeld.

De banden tussen Victoria Gulliksen en Stal Verlooy zijn nauw; ze doen vaak zaken met elkaar. Zo kocht Euro Horses haar topper Bokai (v. Up to Date), waar Smolders vervolgens een half jaar lang mee op het hoogste niveau sprong. In juli zagen we de tienjarige ruin met Catherine Nicole Tyree (VS) in actie.

Naast Zinius start Smolders met zijn troef Don VHP Z. De hengst is de afgelopen weken in blakende vorm, met winst in de Global Champions Tour in Rome en de Vienna Masters een week later.

Deelnemers aan de Longines Masters Los Angeles.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties