Hamburg: Harrie Smolders grijpt net naast winst in GCT GP

Hamburg: Harrie Smolders grijpt net naast winst in GCT GP

0 292

Nog geen halve seconde tijdsverschil stond vanmiddag tussen Harrie Smolders en de overwinning in de Longines Global Champions Tour Grote Prijs van Hamburg. De Nederlander kwam aan start met de Zangersheide gefokte Don VHP Z, een twaalfjarige nakomeling van Diamant de Semilly waarmee Smolders vorig jaar ook al op de tweede plaats eindigde tijdens de GCT etappe van Wenen (Oostenrijk). Het duo voltooide vandaag de acht deelnemers tellende barrage in 35.25 seconden. Daarmee moesten zij hun meerdere erkennen in Ludger Beerbaum en Casello. Op eigen bodem stuurde Beerbaum de dertienjarige Casall zoon, die hij slechts enkele maanden geleden overnam van Douglas Lindelöw, in een geweldige tijd van 34.81 seconden rond, waarmee zij de hoofdprijs van 99.000 euro en de volle 40 punten opstreken.

Onder de Colombiaanse vlag galoppeerden Daniel Bluman en Sancha La Silla (v. Chin Chin) in 35.29 seconden naar de derde plaats. Marcus Ehning (Duitsland) en Pret a Tout (v. Hiram Chambertin) waren in 34.72 seconden weliswaar sneller dan Beerbaum en Casello, maar moesten de risicovolle rit ook met een springfout bekopen. Hierdoor zat er voor hen niet meer in dan een vierde plaats. Christian Ahlmann en de machtige Codex One (v. Contendro I) vinden we terug op de vijfde plaats.

GCT Tussenklassement

Ahlmann gaat echter wel royaal aan de leiding in het algemeen tussenklassement. Na vijf etappes heeft de Duitser inmiddels 161 punten verzameld. Emanuele Gaudiano (Italië) vinden we op respectabele afstand met 96 punten op de tweede plaats, voor Simon Delestre (Frankrijk) met 95 punten. Ludger Beerbaum klimt na de winst van vandaag richting naar de vierde plaats (86 punten), voor John Whitaker (Engeland) met 85 punten. Harrie Smolders incasseerde vandaag 37 punten en stijgt hiermee naar de zesde plaats (83 punten). Maikel van der Vleuten vinden we met 57 punten terug op een voorlopige veertiende plek.

Klik hier voor uitslagen.

Klik hier voor de actuele tussenstand.

Foto: Remco Veurink

Reacties