Grote Prijs Pony's voor Megan Laseur

Grote Prijs Pony's voor Megan Laseur

0 77


HENGELO – De ponyruiters leverden topprestaties tijdens de Grote Prijs van Expo Youngsters, onderdeel van twee weken Hippisch Hengelo. Negen combinaties bereikten de barrage van de 1m25-1m30-finale. Drie Ieren, die zich in Hengelo wel thuis voelden, een Duitse en vijf Nederlandse ponyrijders.

Schitterend rondje
Lisa Nooren opende met McFly III (v. Wester Aikema’s Nando). De jonge dochter van oud-international en topinstructeur Henk reed een schitterend rondje, maar ze haalde niet alles uit de kast. De winnares van vorig jaar, Emily Turkington, had haar NRPS-pony Sambo Lino (v. Kenaf) wederom in topvorm. Ze dook net onder Nooren’s tijd, maar Megan Laseur liet met de achtjarige vosmerrie Bella Donna zien dat het nog tweeënhalve seconde sneller kon. Laseur reed een rondje uit het boekje: mooi stijl, strakke lijnen en het hoofd koel. Victoria Klatte, Bertram Allen en Emma O’Dwyer beten allen hun tanden stuk op de prestatie van de twaalfjarige amazone uit Soest. Kevin Jochems was wel sneller, maar zijn EK-pony Spirit nam onderweg een balk mee. Dat gebeurde ook Amber Fijen. De Limburgse kan uitstekend met nieuwe aanwinst Romantico R.A.G. (v. Kantje’s Ronaldo) overweg, getuige ook haar overwinning in de zware tour-rubriek op zaterdag. In de Grote Prijs werd ze met vier strafpunten zesde, achter Jochems (vijfde), Nooren (vierde), Turkington (derde) en Allen (tweede). Megan Laseur won, vader Johan kon zijn geluk niet op. Net als de winnares. Ze was al eens KNHS-kampioene en won dit jaar de Hartog Lucerne Trophy. ‘Het Wilhemus is wel eens voor mij gespeeld, maar dit is heel anders. Ik vond het best een moeilijk parcours. Het was heel technisch. Bella Donna springt hoog, waardoor ik soms uit balans raak. En dan komt alles heel snel achter elkaar. In het begin was Bella Donna erg heet en sterk voor mij, nu gaat het super. Ze is lief, springt heel graag en wil het super voor me doen.’ Over de barrage zei ze: ‘Ik wilde het proberen, maar had het gevoel dat het nooit zou lukken. Dit is pas mijn derde internationale wedstrijd. Voordat ik de ring in ging was ik een beetje zenuwachtig, maar toen ik eenmaal was begonnen ging ik ervoor.’

Vader helpt
Laseur rijdt vijf pony’s – waaronder Joly’s Ulana (v. Priory Prickle), die in Hengelo twee keer vierde werd in de lichte tour. ‘Na school ga ik gelijk mijn pony’s doen. Mijn vader wil het liefst dat ik voor het eten klaar ben, zodat ik ’s avonds andere dingen kan doen. Mijn vader helpt me altijd met springen. Dat heb ik het liefst. En het gaat goed. Soms zeg ik iets terug, dan loopt hij weg. Dan schreeuw ik dat hij terug moet komen.’ De jonge amazone reed ook enige tijd twee paarden. ‘Maar dat ging niet goed. Met de pony’s ging ik paardenafstanden rijden en met de paarden ponyafstanden. Mijn vader zei: ‘je bent pas twaalf, ga maar lekker pony’s rijden.’ Mijn broer Mitch rijdt ook weer fanatiek, maar hij heeft allemaal jonge paarden. Het gaat heel goed, ik hoop dat hij volgend jaar ook mee kan naar dit soort wedstrijden’, besluit de sympathieke Megan Laseur.

Reacties