Greve tweede in GP Saint Lô met Eldorado

Greve tweede in GP Saint Lô met Eldorado

0 159

In de Grote Prijs van het CSI3* in het Normandische Saint Lô is Willem Greve als tweede geëindigd met de KWPN-hengst van Team Nijhof, Eldorado van de Zeshoek (v. Clinton). Over het concours van 1.50m moest hij het hoofd buigen voor de Fransman Roger Yves Bost met de SF-ruin Quartz de la Lande (v. Jenny de la Cense). Vorig jaar was Bosty ook al de winnaar, toen met Qoud’Coeur de la Loge. Greve was de enige niet-Fransman in de top vijf. Derde werd Jerome Hurel met de derde foutloze barragerit met Ohm De Ponthual (v. Voltaire). Laurent Goffinet volgde met Quinette de Quiznoy (v. Helios de la Cour) met een fout in de barrage, gevolgd door Alexandra Paillot met Polais de Blondel (v. Desir du Chateau).

Wout-Jan van der Schans zag ook een balk vallen en werd zevende met zijn topper Capetown (v. Oklund). Goede prestatie van de Nederlandse afvaardiging in Saint Lô in dit grote deelnemersveld. Elf van de 51 deelnemende combinaties reden mee in de barrage, een zelfde aantal ruiters verliet vrijwillig het parcours.

In het 1.40m reed Willem Greve een rustige foutloze ronde met de KWPN-hengst Carambole. Hij startte echter niet in de barrage, om zijn topper te sparen voor Jumping Indoor Maastricht, waarin hij komend weekend start met de Cassini I-zoon. De winst bleef ook in deze rubriek in eigen land; Geoffroy de Coligny won met Raimondo de Plessis (v. Calin du Plessis).

Uitslag Grand Prix CSI3* Saint Lô.

Foto: Remco Veurink

Reacties