Greve en Carambole winnen come back op hoogste niveau

Greve en Carambole winnen come back op hoogste niveau

0 358
Willem Greve, Carambole
Willem Greve met Carambole (foto: DigiShots)

Willem Greve en Carambole hebben er lang op moeten wachten, maar hun comeback op het hoogste niveau is inmiddels een feit. En wat voor een comeback! Gisteravond wonnen Greve en de KWPN-gekeurde Cassini I-zoon de driesterren Grand Prix van Knokke Hippique.

Goed team

Na een blessure van de Cassini I-zoon volgde een langdurige wedstrijdpauze voor de succesvolle sport- en dekhengst. ‘Carambole is een ongelofelijk paard en samen zijn we een heel goed team,’ klinkt Willem Greve gelukkig na de GP-overwinning. ‘Hij heeft er lange tijd uitgelegen, dus ik heb echt de tijd genomen om hem weer terug te brengen naar dit niveau.’ In Wierden eind mei sprong de KWPN-hengst weer zijn eerste internationale wedstrijd en vervolgens kwam hij in Kronenberg en Arnhem aan start. In Knokke sprong Carambole weer zijn eerste Grote Prijs én barrage.

Carambole als vanouds

‘Voordat ik de barrage inging, zei Hardin Towell tegen mij dat Ben Maher, die op dat moment aan de leiding ging, om het water heenging en dat ik dus niet keihard hoefde te gaan als ik vloeiend voor het water langs zou gaan. Dus ik besloot om dat te doen en Carambole voelde heel goed aan vandaag!’ vertelt Willem Greve enthousiast over zijn fantastisch springende hengst. Carambole sprong in Knokke weer als vanouds en imponeerde met zijn extreem goede techniek van springen en geweldige rijdbaarheid in de barrage.

In 45,43 seconden hield Greve zowel Nicolas Delmotte als Ben Maher achter zich. Op de vierde plaats kwam de Ier Peter Moloney, gevolgd door de Amerikaanse Sayre Happy met de door Loewie Joppen opgeleide Dolinn (Cardento x Lux).

Bron: KWPN

Reacties