Gregory Wathelet wint GCT etappe van Chantilly

Gregory Wathelet wint GCT etappe van Chantilly

0 146

Gregory Wathelet en Conrad de Hus finishten vanavond op de eerste plaats in de vijfsterren Longines Global Champions Tour Grote Prijs van Chantilly. Op Franse bodem stuurde de voormalig Belgisch kampioen zijn tienjarige Holsteiner gefokte en AES/Z gekeurde hengst (v. Con Air)naar de enige foutloze ronde in de drie deelnemers tellende barrage. Een fraaie overwinning voor het duo, dat tijdens de wereldruiterspelen in Caen (2014) nog goed was voor een individueel 25ste plaats. Abdelkebir Ouaddar (Marokko) en Quickly de Kreisker (v. Diamant de Semilly) waren gisteren al goed voor winst in het 1.50m. Vandaag stuurde Ouaddar zijn grillige hengst naar vier strafpunten in de finaleronde. Pénélope Leprevost finishte met Vagabond de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles) voor eigen publiek op de derde plaats.

Carlos Lopez (Colombia) en Prince de la Mare (v. Bequin de Moens) legden beslag op de vierde plaats, voor ‘wonderkind’ Bertram Allen en Molly Malone (v. Kannan, twee weken geleden nog winnaars van de driesterren Grote Prijs van Geesteren. Scott Brash en zijn talentvolle negenjarige merrie Hello M’Lady (v. Indoctro) schreven eind juni nog de GCT etappe van Monte Carlo op naam. Vandaag eindigde de combinatie op de achtste plek.

Tegenvallers

Twee combinaties verschenen vanavond aan start voor Nederland. Harrie Smolders en Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) waren met vier strafpunten en een 20ste plaats goed voor het beste Oranje-resultaat. Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C (v. Indoctro) noteerden negen fouten in het basisparcours, waardoor er niet meer in zat dan een teleurstellende 36ste plaats. Zes combinaties gooiden voortijdig al de handdoek in de ring, waaronder ervaren combinaties als Patrice Delaveau (Lacromoso HDC), Rolf-Göran Bengtsson (Clarimo ASK) en John Whitaker met krachtpatser Argento (v. Arko III).

GCT tussenstand

Luciana Diniz (Portugal) gaat nog altijd aan de leiding in het algemeen klassement. Met 246 punten heeft de amazone nog een kleine voorsprong op Scott Brash. De winnaar van 2014 mag vandaag 29 punten bijtellen en staat daarmee op 243 punten. Christian Ahlmann volgt met 172 punten op de derde plaats. Maikel van der Vleuten is met een 37ste plek beste Nederlander.

De volgende GCT etappe strijkt neer in Londen, Engeland (24 t/m 26 juli 2015).

Klik hier voor uitslagen.

Klik hier voor de actuele tussenstand.

Foto: Remco Veurink

Reacties