HC: Grandorado met negens naar zege in klasse L

HC: Grandorado met negens naar zege in klasse L

0 225

Juryleden Marc van Dijck en Pieter Kersten konden in de Blom Hengstencompetitie in Roosendaal in de klasse L veel achten en enkele negens kwijt in de top van de klassement. Over de winnaar bestond geen enkele twijfel. De KWPN-goedgekeurde hengst Grandorado TN (Eldorado van de Zeshoek x Carolus II) kreeg onder Willem Greve in de eerste ronde een 8,5 voor het springen en een 9 voor de rijderij. In de tweede ronde stak de jury tweemaal een 9 in de lucht. “Wat een paard! Hij doet alles heel simpel, heeft een goede galop, veel balans en een goede motor erin. Hij springt met een flinke slag erin, bukt goed en er wacht hem zonder twijfel nog een mooie toekomst”, sprak Marc van Dijk. Ook Willem Greve kon genieten van zijn ritten: “Hij was fris zat vandaag, dat begon op het voorterrein al. In de tweede ronde ontspande hij iets meer waardoor ik met wat meer been kon rijden, en dan springt hij extra. Het is een abnormaal goed paard, een machine! Het is nu alleen maar zaak om hem goed te managen want hij lijkt over alle kwaliteiten voor het grote werk te beschikken. Het zou mooi zijn als hij dezelfde weg als Carambole kan bewandelen. Een wedstrijd als deze is belangrijk maar we hebben het vizier wel duidelijk op de lange termijn.”
De tweede plaats werd ingenomen door de goed springende, patente en zeer voorzichtige KWPN-goedgekeurde hengst Global Express (Oriënt Express x Laudanum xx) onder Lennard de Boer. Hij kreeg een 8 voor het springen in de eerste ronde, samen met een 8,5 voor de rijderij. In de tweede rit behaalde hij tweemaal een 8,5. De derde plek ging naar de goed springende KWPN-goedgekeurde hengst Gaspahr (Berlin x Tangelo van de Zuuthoeve) onder Pieter Keunen. De goed rijdbare hengst sprong met veel afdruk en vermogen. Hij kreeg drie achten en een 8,5. De KWPN-goedgekeurde hengst Gullit HBC (Cantos x Namelus) onder Monique van den Broek maakte eveneens een goede indruk en werd vierde.

Albert Zoer op herhaling

Albert Zoer net als in Ermelo de winnaar van de klasse M. Dit keer reed hij niet op de pas goedgekeurde Florian (v. Zirocco Blue VDL), maar met de AES-gekeurde Freedom (Larino x Corland). Hoe snel de reflexen van Florian ook zijn, een fout op de laatste hindernis was niet te vermijden. Acht combinaties bleven in de druk bezette barrage opnieuw foutloos. Albert Zoer realiseerde de snelste tijd met Larino. De tweede plaats werd ingenomen door de eveneens goed springende Quint (Quintender x Chico’s Boy) onder Maud Roosendaal. De KWPN-goedgekeurde hengst Farfan M (Cantos x Lux) sprong onder Bart Bles goed in de manieren naar de derde plek. De patente donkerbruine had een kleine seconde langer nodig dan de winnaar. Ook in de prijzen vielen de KWPN-goedgekeurde hengst Forsyth (Carambole x Voltaire) onder gelegenheidsruiter Willem Greve en op de vijfde plaats de KWPN-goedgekeurde hengst Farmgraaf (Verdi x Heartbreaker), die een goede indruk maakte onder Linn Kvernes.

Z/ZZ-winst opnieuw naar Blom’s Ever Blue

Precies een jaar geleden debuteerde het duo Mitchel Sonneveld en de KWPN-goedgekeurde hengst Blom’s Ever Blue (Zirocco Blue VDL x Indorado). Toen schudde het duo ook al twee nulrondes uit hun mouw, ditmaal leverde dezelfde prestatie de overwinning op. “Vorig jaar hier in Roosendaal had ik hem nét te rijden. Ever Blue is een geweldig paard, hij denkt ontzettend goed mee en geeft een heel goed gevoel op de sprong. Voor Rinus is het ook mooi, die wil altijd overal winnen maar hier in Roosendaal is het misschien wel extra mooi!”, is Mitchel enthousiast. “Het was geen bekeken zaak dat we hier op herhaling konden gaan maar ik ben blij dat het gelukt is. In de eerste ronde had ik nog wel iets van ‘nou kom op vriend, we gaan ervoor’ en in de barrage was hij er weer helemaal: snel, voorzichtig en super meedenkend. Heel mooi dat we zo hebben kunnen winnen, op naar Zuidbroek”, lacht de ruiter.

De volledige top-drie was gelijk aan die in Ermelo. Rob Heijligers reed de opvallend gekleurde Concorde-zoon Cream On Top (v. Roven xx) op ZZ-niveau vlot naar de tweede plaats. Kristian Houwen deed eveneens een serieuze poging met de KWPN-goedgekeurde hengst Edinburgh (Vleut x Darco), wat hen met een foutloze barragerit de derde plaats opleverde.

Startlijst Hengstencompetitie Springen Roosendaal.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink 

 

Reacties