Grand Prix St. Tropez: Kutscher redt het nét

Grand Prix St. Tropez: Kutscher redt het nét

0 183

De CSI5* Athina Onassis Horse Show in St.Tropez is niet het concours van Gerco Schröder en Maikel van der Vleuten. Geen enkele keer wisten ze mee te doen om de prijzen en ook vandaag, in de belangrijke Longines Grand Prix, wilde het niet lukken.  Moet er bij gezegd worden dat beide niet hun toppaarden hadden meegenomen naar de Franse badplaats. Schröder startte met de Karandasj-hengst Glock’s Zaranza, die nog nooit eerder zo’n hoog parcours voorgeschoteld kreeg. De eind vorig jaar van Robert Puck uit Oostenrijk overgenomen bruine deed het eigenlijk prima met slechts een balk. Van der Vleuten vormt al langer een combinatie met de tienjarige KWPN-merrie VDL Groep Arera (v. Indoctro). Hij bracht haar ook al uit in de Young Horses-rubrieken en dit jaar werd de bruine reservekampioen op het NK in Mierlo. Genoeg potentie dus ook bij deze merrie, maar om een greep te doen in de vette prijzenpot is nog wat veel gevraagd. Met vijf strafpunten eindigde het duo na Schröder op een 24e plek.

Van alles wat in de barrage

Twaalf combinaties wisten de eerste ronde zonder kleerscheuren door te komen. Onder hen de nummer één van de wereld, Scott Brash met Hello M’Lady, een Indoctro-merrie met niet al te veel ervaring, vergelijkbaar met Arera C van Van der Vleuten. Ook Daniel Deusser, de nummer twee op de wereldranglijst, zat in de barrage, ook niet met zijn beste paard Cornet d’Amour, maar met Pironella, een tienjarige merrie van Non Stop. De Amerikaanse amazone Laura Kraut reed ook een jong talent foutloos rond, de negenjarige Deauville S (v. Diamant de Semilly). Deze jonkies moesten opboksen tegen ervaren rotten als Carlo (v. Contender met de Spaanse ruiter Sergio Alvarez Moya, Winningmood van de Arenberg (v. Darco) met Luciana Diniz en Quick Study (v. Quick Star) met Lauren Hough. Ook enkele outsiders maakten deel uit van het barragekorps, zoals Carlos Lopez uit Venezuela met Prince de la Mare en Sjeik Ali bin Thali met Concodija (v. Caretino).

Spannende ontknoping

Het Franse publiek hoopte natuurlijk op een thuisoverwinning, van Timothee Anciaume met Olympique Libellule (v. Jarnac) of de immens populaire Pénélope Leprovost met Ratina d’la Rousserie (v. Quaprice Boimargot Quincy). Het werd geen van de genoemde combinaties. De strijd ging vooral tussen Marco Kutscher met Cornet’s Cristallo (v. Cornet Obolensky), Sergio Alvarez Moya en het veel winnende duo Marlon Modolo Zanotelli met de van Jos Lansink overgenomen hengst Zerlin M (v. Berlin). Deze drie eindigden uiteindelijk op precies drie tiende seconde van elkaar op de podiumplaatsen, in het voordeel van de Duitser. Hij ging er met de overwinning van 99.000 euro vandoor.

Uitslag CSI5* Longines Grand Prix St. Tropez

Foto: Remco Veurink

Reacties