GP Valkenswaard: Maikel van der Vleuten wordt derde

GP Valkenswaard: Maikel van der Vleuten wordt derde

0 198
Maikel van der Vleuten en Verdi
Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN (foto: DigiShots)

 

Maikel van der Vleuten is met zijn onvolprezen VDL Groep Verdi TN derde geworden in de Longines Global Champions Tour van Valkenswaard. Op het prachtige complex van Jan Tops ging de zege naar de Italiaan Lorenzo de Luca.

In de zeer hoog gedoteerde Grote Prijs wisten acht combinaties door te dringen tot de barrage. Daarvan bleven er vier andermaal zonder fouten. Van der Vleuten reed sterk met zijn krachtpatser Verdi, maar net niet snel genoeg voor de winst. Die ging naar de Italiaan De Luca met op plaats twee de Duitse routinier Christian Ahlmann. Van der Vleuten verdiende me zijn derde plaats weer de nodige euro´s en nuttige punten voor de Global Champions Tour en staat nu vierde  in het klassement van deze competitie. Ook de steeds weer zeer succesvolle Harrie Smolders drong door tot de barrage. Met zijn voshengst Emerald N.O.P. kreeg hij daarin helaas één springfout waarmee de nog altijd zeer respectabele zesde plaats zijn deel werd.  

Na 13 van de 15 wedstrijden uit de Global Champions Tour gaat Smolders overtuigend aan de leiding. De laatste twee wedstrijden worden verreden in Rome en Doha.

Het was een uiterst succesvol weekend voor Van der Vleuten en Smolders in Valkenswaard. In de hoofdrubriek op vrijdag was Van der Vleuten met VDL Groep Quatro ook al als derde geëindigd Smolders mocht zich toen als achtste opstellen..

Uitslag Longines Global Champions Tour Valkenswaard:
1. Lorenzo de Luca (Ita) – Ensor de Litrange LXII, 0/0 – 39.20 sec
2. Christian Ahlmann (Dui) – Codex One, 0/0 – 39.93 sec
3. Maikel van der Vleuten (Someren) – VDL Groep Verdi TN, 0/0 – 40.31
6. Harrie Smolders (Lage Mierde) – Emerald N.O.P., 0/4 – 39.58 sec

Kijk hier voor de volledige uitslag

Kijk hier voor de tussenstand in Global Champions Tour

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

 

Reacties