Goede zonen van Farfan M en Flying Dream op eerste bezichtiging

Goede zonen van Farfan M en Flying Dream op eerste bezichtiging

0 231

Op de laatste dag van de eerste bezichtiging van het KWPN was het de beurt aan nafok van jonge hengsten. De Cantos-zoon Farfan M presenteerde twee opvallende zonen, en ook Flying Dream maakte indruk met zijn enige zoon.

Het was wederom een dag van wisselende kwaliteit. Goede springpaarden wisselden zich af met hengsten die tekort schoten qua lichaamsgebruik en/of correct fundament. Van de 43 hengsten kregen er 16 groen licht, waarbij de hengstenkeuringscommissie de lijn van ‘kansen geven’ duidelijk heeft voortgezet vandaag. Maandag worden er nog een aantal spring- en dressuurhengsten verwacht op de nakeuring.

Grootramige Farfan’s
Van hengsten uit de F-jaargang presenteerde Farfan M (v.Cantos) twee complete zonen, waarvan de goed ontwikkelde Jonkheer de Span (mv.Calvin Z) van fokker H.J.M. Span uit Zevenaar extra uitpakte op de oxers. Hij toont daarbij veel lichaamsgebruik en atletisch vermogen. Van de Zapatero VDL-zoon Flying Dream verscheen één zoon in de baan en dit was gelijk één van de eyecatchers van de dag. De interessant gefokte Just A Dream (mv.Indorado) van fokker Herman Jacobs galoppeert met veel balans, toontveel reflexen op de insprong en springt met veel vermogen, overzicht en macht. De Zangersheide-gekeurde Calvino-zoon Fernando H, gefokt uit een halfzus van Hickstead, maakte ook een goede indruk met zijn zonen. De best springende, Joviaal ES (mv.Casall), mocht echter niet door vanwege een opmerking op het fundament. Twee anderen kregen wel groen licht, waaronder de scherp gemodelleerde Jelte DD (mv.G.Ramiro Z) die met veel afdruk en reflexen springt.

E-jaargang
Ook diverse hengsten uit de E-jaargang kregen zonen door. Van El Salvador viel de jeugdige J.Triovador (mv.Ultimo) van De Radstake positief op dankzij zijn goede lichaamsgebruik en vermogen op de sprong. Van El Clarimo mogen twee goed springende zonen naar de tweede bezichtiging. Onder hen de halfbroer van Cosun (v.Up to Date); J.R. (mv.Cavalier) van Reinie Tewis. Deze goed ontwikkelde hengst springt met veel afdruk, vermogen en reflexen. Ook El Primero (v.Numero Uno), Extase (v.Casall), Etoulon VDL (v.Toulon) en Emir R (v.Colman) kregen fijn springende zonen door naar de volgende ronde. ‘We zagen vandaag regelmatig dat de paarden aan de frisse kant waren, wat vaak ten koste van het lichaamsgebruik op de sprong gaat. En daardoor is de natuurlijke aanleg moeilijk in te schatten. Bij bijvoorbeeld de nafok van Emir R pakte dat vandaag niet zo goed uit’, lichtte commissievoorzitter Cor Loeffen toe.

Bron: Jenneke Smit voor Hoefslag. Overname zonder schriftelijke toestemming én bronvermelding niet toegestaan 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties