Gijon: Nederland naar vierde plek in Nations Cup etappe

Gijon: Nederland naar vierde plek in Nations Cup etappe

0 659

Het Nederlandse team is vanmiddag op een vierde plaats geëindigd tijdens de zevende etappe van de Europa II divisie in de Furusiyya FEI Nations Cup in Gijon (Spanje) Tien landen verschenen aan start, waarbij alleen de Oekraïne de felbegeerde plaatsingspunten kon verdienen voor de finale in Barcelona, Spanje (24 t/m 27 september.

Het kwartet van bondscoach Rob Ehrens bestond uit Vincent Voorn (Quinlan), Johnny Pals (Vignet), Leon Thijssen (Haertthago) en Henk van de Pol (Willink). Oranje ging in de eerste manche over het 1.60m parcours niet bijzonder sterk van start. Voorn en Quinlan (v. Quidam’s Rubin) boekten vier strafpunten, waarna Johnny Pals met acht strafpunten direct goed was voor het wegstreepresultaat. Henk van de Pol en de twaalfjarige Twister nazaat Willink telden hier nog eens vier strafpunten bij op. Alleen Leon Thijssen en Haertthago (v. Heartbreaker) hielden de lei schoon.

In de tweede manche wisten zowel Voorn als Van de Pol het parcours zonder fouten te overbruggen. Pals stuurde zijn Vignet (v. Heartbreaker) met vier strafpunten rond, waarna Thijssen met hetzelfde resultaten de wegstreepfactor vormde.

Frankrijk recht op doel af

Het Franse team stond vanaf de eerste ruiter als een huis. Alexandra Fontanelle (Prime Time des Vagues), Cyril Bouvard (Quasi Modo Z), Adeline Hecart (Pasha du Gue) en Aymeric de Ponnat (Ricore Courcelle) kenden in de eerste manche alleen de vier strafpunten van Bouvard als wegstreepresultaat. In de tweede ronde werd de amazone weliswaar geëlimineerd, maar nadat Hecart vier strafpunten ontving, bleven de overige twee combinaties foutloos. Dit betekende een eindstand van slechts vier strafpunten voor ‘Le Bleu’. Engeland en Ierland kwamen beiden tot 8 strafpunten en dus een ex aequo tweede plaats, terwijl Nederland, Zwitserland en België met twaalf strafpunten de vierde plaats deelden. Een domper voor laatstgenoemde land, dat na de eerste omloop nog op een gedeelde eerste plaats stond.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties