Gescheurde darm voor springruiter Thomas Frühmann

Gescheurde darm voor springruiter Thomas Frühmann

0 1457
Weapon
Weapon, het geheime wapen?

De Oostenrijkse springruiter Thomas Frühmann, winnaar van het Olympisch teamzilver in 1992, heeft een operatie aan een gescheurde darm overleefd. De ruiter was in Kroatië op vakantie toen hij plotseling flinke steken in zijn buik kreeg. ‘Ik voelde mij niet goed en ik dacht eerst dat ik iets verkeerds gegeten had. De dag daarna kreeg ik echter ondraaglijke pijn. Ik ben naar het ziekenhuis gegaan, maar daar konden ze niks vinden. De pijn werd steeds erger en zodoende zijn we naar huis gegaan.’

Die reis was voor de ruiter ampel vol te houden, toch het het hem om daar naar het ziekenhuis te gaan. Daar ontdekte ze een gescheurde blindedarm. ‘Daar besloten ze direct te opereren. Momenteel voel ik mij steeds beter worden, al heb ik wel wat beters te doen dan in een ziekenhuis te liggen.’, aldus de ruiter die recent nog actief was in de springsport met zijn 20-jarige The Sixth Sense en recent is hij meer betrokken bij de organisatie van het Masters-evenement in Wenen.

Op dat evenement wilde hij misschien met The Sixth Sense afscheid nemen van de sport. ‘Dan is het voor mijn carriere ook voorbij, maar eerst maar eens gezond worden.’ aldus de 65-jarige ruiter.

Bron: St-Georg/ Hoefslag

Foto: Remco Veurink 

banner-website

Reacties