Bruggink wint nationale titel

Bruggink wint nationale titel

0 21

Gert-Jan Bruggink heeft zojuist de tweede nationale titel uit zijn carrière gewonnen. De eerste won hij in 2002 met Joel en vorig jaar was hij er nog zeer dichtbij met de inmiddels naar Amerika verkochte Primeval Wings. Nu nam hij plaats op de bovenste trede van het podium met de pas negenjarige Primeval Dejavu (Heartbreaker x Ramiro Z), die Bruggink vanwege zijn delicate karakter niet reed tijdens de prijsuitreiking.
Bruggink ging na een vlekkeloze eerste omloop al aan de leiding en kreeg extra lucht van Leon Thijssen die een op het oog klungelige springfout kreeg met Tyson (v. Numero Uno) op hindernis een van de tweede omloop. Bruggink maakte het nog even spannend door zelf ook een balk te krijgen op 8B, maar Dejavu hield de overige drie hindernissen intakt.

Het zilver was daarmee voor Leon Thijssen. De Limburger hield het hoofd koel na zijn vroege fout en kwam verder nergens in de problemen met Tyson. Het brons ging naar een ruiter met een grote gunfactor. Na een fout op de eerste hindernis van de eerste omloop leek het podium nog ver uit zicht voor Albert Voorn en Tobalio. De delicate Numero Uno-zoon en zijn geroutineerde stijlruiter maakten na de valse start echter geen enkele fout meer en reden in één rechte lijn naar de laagste trede van het podium. De laatste keer dat Voorn in medailles reed op het NK was in 2000. Dat optreden met Lando vormde toen de opmaat naar een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Sydney.

Voorn senior werd overigens op het podium gezet door Voorn junior. Zoon Vincent kreeg in de tweede omloop een kostbare springfout met de alweer achttienjarige Gestion Priamus Z (v. Pucci) en vier ging naar zoon Vincent Voorn (Gestion Priamus Z), vijfde werd Hendrik-Jan Schuttert (Cerona HS), plek zes was voor Jeroen Dubbeldam (Utascha SFN). (Foto: Remco Veurink)

Klik hier voor de einduitslag.

Bron: Hoefslag

Reacties