Ook Schröder naar wereldbekerfinale Las Vegas

Ook Schröder naar wereldbekerfinale Las Vegas

0 455

Naast Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling is ook Gerco Schröder verzekerd van een startbewijs voor de wereldbekerfinale springen in Las Vegas. De beste achttien ruiters uit de West-Europese liga verdienen een ticket voor de wedstrijd, die van 15 t/m 19 april 2015 zal worden verreden. Maikel van der Vleuten kwalificeerde zich al eerder voor dit evenement en ook Jur Vrieling stapt in april op het vliegtuig naar Amerika. Nu blijkt dat Nederland met Schröder straks drie belangrijke ijzers in het vuur heeft.

Hoewel de winnaar van Olympisch zilver ‘slechts’ op de 22ste plaats staat, vallen Lucy Davis (4), en Edwina Tops-Alexander (6) weg uit de lijst, omdat zij niet afkomstig zijn uit West-Europa. Harrie Smolders stond weliswaar op een mooie zevende plek, maar behaalde zijn wereldbekerpunten allemaal in Amerikaanse competities, waarbij hij gisteren niet in staat was om de vereiste laatste punt in een West-Europese wedstrijd te bemachtigen. Rolf-Göran Bengtsson (14), gisteren nog goed goed voor een tweede plek in Gothenburg, heeft aangegeven hoogstwaarschijnlijk niet af te reizen naar Las Vegas, en titelverdediger Daniël Deusser (10) is automatisch gekwalificeerd.

Dit betekent dat Schröder omhoog schuift naar de zeventiende plaats en daarmee zijn vlucht kan gaan boeken. Gisteren vertelde de nuchtere Nederlander nog: ‘Het is even afwachten of ik ook daadwerkelijk naar de finale mag gaan. Mocht dit het geval zijn, dan ga ik ook zeker naar Las Vegas. Ik weet nog niet met welk paard, want ik heb de keus uit Glock’s London en Glock’s Cognac Champblanc.’

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties