Ger Visser: ‘London was voor de veiling al niet goed’

Ger Visser: ‘London was voor de veiling al niet goed’

0 5220

De Oostenrijkse miljardair Gaston Glock heeft vorig jaar april met London een kat in de zak gekocht. Hij telde er 8,4 miljoen euro voor neer, terwijl het dier artrose heeft en nog nauwelijks presteert. Dat is althans wat voormalig vastgoedmiljonair Ger Visser uit Gorssel beweert. Hij heeft Glock vorige week in een brief op de hoogte gesteld van de fysieke problemen van London. Daarbij wijst hij er op dat hij Rabobank Nederland al voor de veiling van de Eurocommerce-paarden, vorig jaar april, op de hoogte had gebracht van de slechte gesteldheid van het springpaard. In een brief aan de raad van bestuur van Rabobank Nederland van 28 maart 2014 – vlak voor de veiling – beschuldigde Visser, die overigens vandaag te horen kreeg dat zijn familie nog 36 miljoen euro moet ophoesten, Rabobank van het verkopen van paarden met verborgen gebreken.

London was het pronkstuk van de executieveiling van Stal Eurocommerce in Lochem, in april vorig jaar. Die veiling was georganiseerd door Rabobank, een van de grote schuldeisers in het faillissement van kantorenbouwer Eurocommerce uit Deventer. Tijdens die veiling was een document op de veilingsite geplaatst van Ger Visser jr., waarin hij opsomde wat er aan de verschillende paarden mankeerde. Ook London werd genoemd. Rabobank voegde er aan toe dat dit ‘zijn persoonlijke – niet met nadere gegevens onderbouwde – mening’ was. Bovendien was volgens de bank ‘navraag gedaan bij betrokkenen’ en konden de paarden wel op topniveau presteren.

De prestaties liegen er sinds de verkoop aan Glock ondanks de bekendmaking van zijn ex-eigenaar niet om. London sprong sinds april 2014 op achttien internationale wedstrijden en liep naar grote successen, zoals het teamgoud op de Wereldruiterspelen in Caen en de winst in de Nations Cup-finale in Barcelona.

Zijn laatste wedstrijd was die op het thuisconcours van de broers Schröder in Ommen, waar hij rustig aan naar twee nulrondjes liep over 1.25m. Daarvóór had hij een wedstrijdpauze gehad van vijf maanden. Eerder daarover zei Schröder daarover tegen Hoefslag: ‘We hebben er voor gekozen om London er een tijd helemaal uit te halen. Ik heb hem lekker even met rust gelaten in de veronderstelling dat dit goed voor hem is. Wel zijn we nu weer aan het trainen en afhankelijk van hoe dat gaat, zal ik met Rob (Ehrens, red.) de planning gaan maken.’ Na de éénsterren wedstrijd in Ommen verscheen de voshengst nog niet weer in de ring.

Rabobank laat nu in een reactie op de aantijgingen van Visser weten dat het kopers vrij stond de paarden te keuren. De mail van Visser junior werd toen gezien als een poging om ruis te veroorzaken, voorafgaand aan de veiling. Bij het Glock Horse Performance Center was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar.

HP/De Tijd/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties