Ger Visser: ‘London is met schroeven in elkaar gehengst’

Ger Visser: ‘London is met schroeven in elkaar gehengst’

0 6129
ger visser
Ger Visser (foto: Remco Veurink)

Het proces tegen de Eurocommerce-familie Visser wordt vandaag hervat in de rechtbank van Almelo. Ger Visser wordt onder andere verweten dat hij geld van zijn vastgoedconcern zou hebben doorgesluisd naar Stal Eurocommerce. Hij zou bovendien de stal te goedkoop aan zijn zoon hebben doorverkocht toen het faillissement dreigde.

Ook Stal Eurocommerce werd failliet verklaard, waarna alles verkocht werd. Inclusief de paarden, met voorop de Olympische hengst London, met wie Gerco Schröder dubbel zilver behaalde in Londen. Het OM meent dat Visser heeft gesjoemeld met de waardes van zijn paarden en de paardenstal.

Faillissementsfraude

In het kort: op 15 november 2011 bekent Visser tegenover zijn financierende banken dat hij zijn vastgoedconcern in de lucht heeft gehouden met vervalste huurcontracten. Twee weken later, ruim een half jaar voor het faillissement van Eurocommerce, brengt Visser enkele kostbare onderdelen van zijn vastgoedconcern in veiligheid bij zijn familie, luidt de verdenking van het OM.  Hotel-restaurant De Roskam in Gorssel verkocht hij eind 2011 voor 1 euro aan zijn dochter, terwijl het complex later op 2,5 miljoen euro werd gewaardeerd. De peperdure paardenstal van Eurocommerce met 130 paarden verkoopt Visser in diezelfde periode voor 4,3 miljoen euro aan zijn zoon. Later, na het faillissement van Eurocommerce, bleek de stal met paarden in totaal 17 miljoen euro op te leveren. Zoon en dochter staan nu net als de vrouw van Visser als zijn medeverdachten terecht voor faillissementsfraude.

‘Paardeman’

’Wat de paarden waard waren, zijn maar dagwaardes,’ reageert Visser op deze verdenkingen. ’Ik weet echt wel wat een paard waard is. Er zijn in Nederland geen mensen die méér verstand van paarden hebben dan ik en mijn zoon. Ik ben een paardenman. Maar het is nou eenmaal de taxateur die uiteindelijk bepaalt wat een paard waard is.’

’Weet u wat nu echte oplichting is?’, is de retorische vraag van Visser aan de rechter. ‘Hoe er met mijn Olympische springpaard London is omgegaan door de nieuwe eigenaar (Glock, die Londen op de veiling voor 8,6 miljoen euro aanschafte en behield voor Schröder, red.). Dat paard bleek artrose te hebben. Met pennen en schroeven hebben ze het hele gewricht van het paard in elkaar gehengst, om het toch weer te laten doen met wedstrijden. Dat is pas misdadig. Dat paard heeft 68 miljoen euro bij elkaar gebracht, maar zijn huidige waarde is zero. Zero!’

Bron: FD/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties