Genève: ‘Daar wil je gewoon winnen!’

Genève: ‘Daar wil je gewoon winnen!’

0 67

Van 11 t/m 14 december trekken de beste ruiters van de wereld naar Genève, de stad waar sponsor Rolex is gevestigd. Hoogtepunt van de wedstrijd is de Rolex Grand Prix op zondag. Het is het derde deel van de spannende Rolex Grand Slam, waarvan de eerste editie, Aken, werd gewonnen door Christian Ahlman met Codex One en de tweede in Spruce Meadows door Ian Millar met Dixson. Vorig jaar was de Zwitserse ruiter Steve Guerdat met zijn topper Nino de Buissonets de gedroomde winnaar in Genève: ‘Je voelt je hier als een ster in de ring, hier wil je de arena als winnaar verlaten!’, is Guerdat van mening. In 2006 won hij ook, op Jalisca Solier. Kent Farrington en Meredith Michaels-Beerbaum konden drie keer als winnaar naar voren treden. Zij zijn deze keer ook van de partij, net als Rodrigo Pessoa, die maar liefst vier keer won: in 1993 op Loro Piano Special Envoy, in 2000 op Lianos en in 2002 en 2004 op Baloubet Du Rouet. Ook hij is er bij dit jaar.

De ex-winnaars krijgen stevige concurrentie van onder andere Gregory Wathelet (België), Doda de Miranda (Brazilië), Roger Yves Bost, Kevin Staut, Patrice Delaveau en Pénélope Leprovost (Frankrijk), Ben Maher en Scott Brash (Groot-Brittannië), Christian Ahlman, Ludger Beerbaum, Daniel Deusser en Marcus Ehning (Duitsland), Bertram Allen (Ierland), Martin Fuchs, Pius Schwizer (Zwitserland), Rolf-Göran Bengtsson (Zweden) en Lucy Davis en Reed Kessler (USA).

Voor Nederland komen Gerco Schröder (Cognac Champblanc, Glock’s Ambelina JB en Glock’s London), Maikel van der Vleuten (VDL Groep Arera C, VDL Groep Quatro en VDL Groep Verdi TN N.O.P.) en Jur Vrieling (Esprit DS, VDL Zavall en VDL Bubalu) in actie.

Andere climax van het CHI Genève is de terugkeer van de Rolex International Jumping Riders Club (IJRC) Top 10 Finale. Alleen de beste tien ruiters van de wereldrangslijst bepalen in deze rubriek wie er in Genève tot de nummer één wordt uitgeroepen.

De Indoor Derby vormt eveneens een hoogtepunt, op zaterdagavond. Het Nederlandse bronzen WK-team komt bijna volledig aan de start: Merel Blom met Rumour Has It, Tim Lips met Bayro en Elaine Pen met Dostojewski.

In dit filmpje vertellen Kevin Staut en Steve Guerdat waarom Genève zo speciaal is.

Alles over CHI5* Genève.
Deelnemers Indoor cross.
Deelnemers Springen.

Persbericht FEI/Hoefslag

(Foto: Remco Veurink)

 

Reacties