Geen Nederlandse winst in Wierden

Geen Nederlandse winst in Wierden

0 27

Net geen Nederlandse overwinning in de Big Tour voor pony’s (1.30m) tijdens het Dutch Youngster Festival in Wierden. De Oostenrijkse Johanna Sixt kaapte met Lilly Vanilly (v. Sun Feliciano) de overwinning weg voor de neus van Amber Elst en Dante (v. Twinkling Star), die in 37.47 seconden ruim vier seconden achterbleven op Sixt (33.37 seconden). Babette Kuijpers en Kosmo van Orchid’s (v. Kanshebber) volgden op de derde plaats.

Landenwedstrijd pony’s

Met deze tweede en derde plaats werd de domper in de landenwedstrijd nog enigzins goedgemaakt. Het Nederlandse kwartet (Lars Kersten met Massaque; Niels Kersten met Kleber du Hardrais; Laurie Touw met Berkzicht Rob en Rowen van de Mheen met Quaprice d’Astree) kwamen met maar liefst 31 strafpunten niet verder dan een teleurstellende vijfde plaats. De zege was uiteindelijk voor Duitsland (4 strafpunten), dat in een barrage tegen België de lei schoon wist te houden. België zag in de finaleronde 16 strafpunten bijgeteld, waardoor zij goed waren voor de tweede plaats. Italië volgde met 20 strafpunten op drie.

Young Riders

In de landenwedstrijd voor Young Riders werd aanmerkelijk beter gepresteerd. Het team van chef d’equipe Roelof Bril (Jesper Romp met Balouska; Kirsten Rikkert met Sorrento; Bart Lips met Zidane en Kevin Jochems met Willem), eisten met achttien strafpunten de tweede plaats voor. Alleen Italië scoorde met dertien strafpunten beter dan oranje. Jesper Romp noteerde met slechts één strafpunt over twee ronden het beste resultaat. Duitsland was met 21 strafpunten goed voor de derde plaats.

De Big Tour werd een prooi voor de Duitser Philipp Battermann, die in het zadel van Terra K in 37.77 seconden voorbleef op landgenoot Darius Brinkmann met Cidan (v. Chico’s Boy). Italiaan Luigi Polesello volgde met Panama Tame (v. Carthago) op de derde plaats. Kirsten Rikkert en Winde R.A.G. (v. Sheraton) vielen met een vierde plek net buiten het podium.

Klik hier voor uitslagen.

Reacties