GCT en Horse Festival Valkenswaard

GCT en Horse Festival Valkenswaard

0 211

De Longines Global Champions Tour strijkt deze week neer in de plaats waar het ontstaan is: Valkenswaard. Van 1 t/m 3 augustus strijden de deelnemers neer op de terreinen van Stal Jan Tops. Daarnaast wordt het Horse Festival gereden. De wedstrijden vinden in verschillende arena’s plaats, op gras- en zandbodem.

Op vrijdag zijn er wedstrijden op CSI2* niveau en wordt er ’s avonds in de 5*-rubriek 60.500 euro verdeeld. Zaterdagavond is het zoals gewoonlijk in de GCT tijd voor de Grote Prijs, over een parcours van 1.60m, met een prijzengeld van drie ton. Op deze dag wordt er ook een CSI5* gereden voor jonge paarden, waarin bekende ruiters aan de start komen met hun toekomstige toppers. Op de laatste dag vormt de VDL Groep Prijs (Medium Tour) over 1.50m het hoogtepunt.

In de GCT zien we de bekende ruiters in actie. Natuurlijk de echtgenote van Jan Tops zelf, Edwina Tops-Alexander voor Australië, met collega-amazone Julia Hargreaves die haar paarden ook bij Tops gestald heeft. Daarnaast ‘buurman’ Doda de Miranda, vorig jaar winnaar van de prestigieuze Grote Prijs, en zijn vrouw Athina Onassis de Miranda voor Griekenland. Uit Canada zien we Eric Lamaze en Tiffany Foster in actie. Ook de Duitse topruiters geven acte de présence: Daniel Deusser, Ludger Beerbaum, Marcus Ehning en Christian Ahlmann. Uit Zweden komen de stilisten Henrik von Eckermann en Rolf-Göran Bengtsson in actie en ook het feit dat Ben Maher uit Engeland Valkenswaard aandoet mag niet onvermeld blijven. Uit de USA verschijnen de regelmatig in de GCT rijdende Kent Farrington en Jessica Springsteen aan de start.

De grootste vertegenwoordiging komt uit Nederland zelf: Gert-Jan Bruggink, Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager, Harrie Smolders, Maikel van der Vleuten en natuurlijk Gerco Schröder. Ook een aantal ruiters die we niet vaak zien in het GCT-circuit doet nu mee: Willem Greve, Leopold van Asten en Albert Zoer zien we hier op vijfsterren niveau.

De wedstrijden zijn live te volgen op globalchampionstour.com.

Programma Longines Global Champions Tour + Valkenswaard Horse Festival
.
Deelnemers Longines Global Champions Tour Valkenswaard.

(Foto: Stefano Grasso/GCT)

Reacties