GCT Antwerpen wijzigt programma voor ruiters

GCT Antwerpen wijzigt programma voor ruiters

0 149
benen paard paardenbenen

De data van de Longines Global Champions Tour of Antwerp zijn lichtjes gewijzigd. Het evenement gaat van start op donderdag 21 april in plaats van woensdag 20 april. Het hoogtepunt van de LGCT op zaterdag wordt doorgetrokken naar zondag met de eerste etappe van de Global Champions League op Europese bodem.

De voornaamste overweging was dat de GCT in Antwerpen elke dat paardensport van het hoogste niveau (CSI5*) op het programma wil hebben staan. En omdat het voor de ruiters die deelnamen in Mexico praktisch onmogelijk wou zijn om al op woensdag in Antwerpen te zijn is de start van het evenement een dag uitgesteld.

Ook spelen zaken als verwachtingen van de nationale federaties en uitzendrechten van diverse TV kanalen een rol in de datawijzigingen. In het oorspronkelijk programma was het onmogelijk al deze elementen te combineren.

Er zijn geen nadelen verbonden aan deze datawijziging, integendeel, zondag kan het publiek makkelijker een bezoek brengen aan dit topevenement dan op een weekdag. Het aantal bezoekers kan door deze extra weekenddag alleen maar toenemen.

Foto: Remco Veurink
Bron: Equnews

Reacties