Frankrijk wint eerste Nations Cup wedstrijd van 2016

Frankrijk wint eerste Nations Cup wedstrijd van 2016

0 146

De eerste etappe van de Furusiyya FEI Nations Cup 2016 is op naam geschreven door Frankrijk. Tijdens deze wedstrijd in de Al Ain (Verenigde Arabische Emiraten) kwamen elf teams aan start. Het team van ‘Le Bleu’, onder leiding van chef d’equipe Philippe Guerdat, bestond uit Mathieu Billot (Shiva d’Amoury), Frederic David (Equador van ’t Roosakker), Julien Gonin (Soleil du Cornu CH) en Jeromé Hurel (Ohm de Ponthual). Met drie fraaie foutloze rondes gingen de Fransen na de basisronde al ruimschoots aan de leiding, waarna in de tweede ronde laatste starter Hurel niet eens meer de ring hoefde te betreden.

Met 16 strafpunten bleef Frankrijk voor op Qatar, dat met 18 strafpunten de tweede plaats in beslag neemt. Zwitserland volgde op korte afstand met 19 strafpunten, voor de Oekraïne (22) op vier en Italië op de vijfde plaats. Het team uit de Emiraten droop met 26 strafpunten in de basisronde af. Voor hen zat er vandaag niet meer in dan een elfde en tevens laatste plaats.

Op 29 april staat de eerste wedstrijd in de eerste Europese divisie op het programma. Daarbij zal Nederland, dat zich in 2014 winnaar mocht noemen, ook aan start verschijnen. De finale zal van 22 t/m 25 september 2016 in Barcelona (Spanje) worden verreden.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: FEI/Richard Juillart

Reacties